Co je nového

Náš klub musel zrušit v pátek odpoledne všechny tréninky a fotbalový areál byl po celý den uzavřen. Důvodem bylo přistání vojenského vrtulníku, který přiletěl pro prezidenta.

Vrtulník přistál na ploše tréninkového hřiště, prezidentská ochranka ovšem zakázala činnost i na ostatních hracích plochách. Prezident Miloš Zeman přijel autem ze Šumperska, v našem okrese navštívil Vápennou a poté z jesenického stadionu odletěl zpět do Prahy.
—————————-

Jeseník v divizi odehraje už jen dvě domácí utkání. Tuto neděli hrajeme s Opavou B (12.11. od 10:15) a příští týden předehráváme první jarní kolo s Hranicemi. Tento zápas je přeložen na sobotu (18.11. od 13:00).
—————————–

Mužstvo mladších žáků minulý týden obdrželo sadu nových dresů jako hlavní cenu pro vítěze loňského krajského přeboru. Obě naše žákovská družstva bojují o přední příčky i v této sezoně a v neděli odpoledne sehrají poslední podzimní duel s Kozlovicemi, které rovněž hrají o prvenství v soutěži.
—————————–

Zastupitelstvo města Jeseník vyhovělo žádosti fotbalového klubu a na svém posledním zasedání schválilo mimořádnou dotaci na činnost mužstva mužů v divizi ve výši 250 tisíc Kč. Je to průlomové rozhodnutí, z něhož mohou v budoucnu těžit i ostatní sportovní kluby v Jeseníku. Vedení města dosud odmítalo podporovat sport dospělých a dotovalo pouze činnost mládeže.