Jeseník – Opava 0 : 2

Předposlední utkání tohoto roku skončilo pro naše mužstvo neúspěchem. Proti kvalitnímu soupeři jsme se výrazněji nedokázali prosadit a navíc tým přišel o tvůrce hry Minku, který se nechal vyloučit za nesportovní chování.

FOTOGALERIE

ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ

Opavská juniorka byla po celý zápas lepší a zaslouženě si odváží tři body. Domácím, kteří na poslední chvíli přišli o nemocného Karakasidise, nelze upřít bojovnost, ale soupeři jsme cestu ke třem bodům až příliš usnadnili zbytečným vyloučením v závěru první půle.

Hosté se od úvodu častěji dostávali k zakončení, ale v koncovce byli nepřesní a první zákrok si gólman Červenka připsal až po půlhodině. Pak jsme přežili opavskou gólovou šanci, na kterou jsme odpověděli ve 36. minutě: Mlynář vyvezl míč z hloubi pole, parádní přihrávkou nastartoval Břízu, který v plném běhu pálil mimo. Velká škoda. Ve 39. minutě jsme inkasovali po rychlé kombinaci, kterou zakončoval ze strany A. Helebrand. Větší šok ale přinesla 42. minuta, když byl Minka faulován u půlicí čáry. Náš hráč bolestivý střet těžko nesl a vynadal rozhodčímu, že nepotrestal tento zákrok žlutou kartou. Neodpustil si ovšem hrubou urážku sudího, za kterou následovala červená karta. Velké oslabení, nejen pro tento zápas.

Druhý poločas pokračoval v duchu toho prvního. Opava měla více šancí a Jeseník se v deseti většinou bránil. Přesto si naše mužstvo vypracovalo šanci k vyrovnání – po centru hlavičkoval Bříza, jehož pokus byl tečován mimo bránu. V 70. minutě hosté pojistili vedení druhým gólem. Po centru zleva zůstal u zadní tyče osamocený Kuzník, který lehkou střelou do protipohybu překonal Červenku. Velkou možnost na zdramatizování zápasu jsme měli deset minut před koncem, kdy Žákovu střelu zastavilo břevno a následnou Prachařovu dorážku vykopával obránce z prázdné brány. Břevno ovšem zazvonilo i na druhé straně a další opavské pokusy byly také nepřesné.

Jeseník po nepřesvědčivém výkonu odevzdal další domácí body. Tímto zápasem skončila podzimní část soutěže, po níž nám patří jedenácté místo s 20 body. Podzim zakončí předehrávka prvního jarního kola, v níž přivítáme na domácím hřišti Hranice. Hraje se v sobotu 18. 11. od 13 hodin.

Branky: 39. A. Helebrand, 70. Kuzník.

FK Jeseník: Červenka – Mráz, Mlynář, Macura (77. Keltner), Vavrač – Kysela, Minka, Žák, Marcinov – Plhák (60. Prachař), Bříza (74. Planý).

SFC Opava B: Lasák – Strnad (83. Hájek), Swiech, M. Helebrand, A. Helebrand, Berger, Večerek, Vrána (76. Schlossár), Rychlý, Kuzník (74. Socha), Kolísek.

Žluté karty: Rychlý, Lasák, Helebrand (všichni Opava)

Červená karta: 42. Minka (Jes.)

Rozhodčí: Podhajský – Buček, Marek.

Diváci: 263.