Šumperk – Jeseník 7 : 2

Jeseník neuspěl v prvním přípravném utkání na hřišti v Šumperku, kde podlehl domácím vysoko 2:7. V poločase byl stav nerozhodný 2:2, až po změně stran fyzicky lépe připravený soupeř potrestal naše chyby.

Konfrontace dvou týmů z různých divizních skupin vyzněla lépe pro Šumperk. Jeseník v prvním poločase předvedl sympatický výkon a i v oslabené sestavě držel se soupeřem krok. „Šumperk je v přípravě o něco dál než my a to se projevilo zejména v druhém poločase, kdy potrestali naše chyby,“ uvedl k utkání trenér Josef Zbýňovec.

Domácí po aktivním úvodu šli do vedení, na které ale rychle odpověděl vyrovnáním Vavrač. Pak měl Jeseník další šance, které byly odměnou za aktivní hru s důrazem a rychlým přechodem do útoku. Na druhý šumperský gól reagovali ještě do přestávky hosté dalším vyrovnáním, když na konci brejkové akce zakončoval úspěšně Furik.

Po změně stran se projevila lepší herní i fyzická připravenost domácích, kteří pěti góly rozhodli o svém hladkém vítězství.

V utkání nám z různých důvodů chyběli Mráz, Řezníček, Plhák, Červenka a Karakasidis. Příležitost v Šumperku dostal dorostenec Planý a jako jediný náhradník byl připraven zkušený Aleš Jurčák, který začal s mužstvem trénovat.

Další přípravné utkání hraje Jeseník na domácím hřišti v sobotu 17. února od 14 hodin proti Břidličné, účastníkovi krajského přeboru Moravskoslezského kraje.

Sestava: Pastucha ml. – Keltner, Macura, Mlynář, Vavrač – Planý, Minka, Marcinov, Kysela – Bříza, Furik.

(Foto převzato ze Šumperského deníku, www.sumpersky.denik.cz)