V sobotu se Vsetínem

Čtyřměsíční čekání je u konce. V sobotu od 15 hodin vyběhnou jeseničtí fotbalisté na domácí „umělku“, kde se jim postaví divizní nováček ze Vsetína. Startuje jarní sezona.

V listopadu byla odložena jarní předehrávka s Hranicemi a před týdnem se neuskutečnilo ani první jarní kolo v Bohumíně. Druhá polovina sezony tak odstartuje pro Jeseník na domácím stadionu utkáním 18. kola proti FC Vsetín. S ním jsme loni v srpnu prohráli na jeho stadionu 0:2, máme tedy soupeři co vracet. Zásadní změnou jara je návrat domácích duelů do sobotního odpoledního termínu, což má v Jeseníku mnohaletou tradici.

Změny v kádru:
Příchody: Tomáš Andrušík (TJ Zlaté Hory), Aleš Jurčák (TJ Písečná), Josef Prachař (z dorostu), Matěj Planý (z dorostu), Jan Pastucha ml. (návrat z SK Řetězárna).
Odchody: Michal Žák (SK Řetězárna).
V jednání: Martin Furik (odchod do Slavoj Bruntál)

Pro sobotní utkání se Vsetínem je citelná zejména absence Honzy Minky, který v posledním podzimním duelu dostal červenou kartu a začne si odpykávat třízápasový trest. V ohrožení je také účast Broni Mlynáře, jenž očekává v nejbližších hodinách zásadní životní událost a jak to tak bývá, porod má většinou přednost před fotbalem. A do třetice nejistý start hráče – Jakub Řezníček z úterního tréninku odkulhal s nataženým svalem.

Posledním otazníkem je účast brankáře Jirky Červenky, který kvůli zdravotním a také soukromým záležitostem neabsolvoval zimní přípravu.

Předpokládaná sestava: Pastucha – Keltner, Macura, Karakasidis, Vavrač – Řezníček (Marcinov), Plhák, Mlynář, Mráz – Kysela, Bříza.

Utkání FK JESENÍK – FC VSETÍN se hraje v sobotu 24. 3. od 15 hodin.