Jeseník – Brumov 1 : 0

Tohle jsme potřebovali. Když se nedaří, když se trápíme, když každou snahu provází křeč a nejistota, musí přijít jeden šťastný zápas, šťastný moment, který to všechno (možná) zlomí. Jeseník vyhrál veledůležitý domácí zápas gólem střídajícího Andrušíka v poslední minutě.

FOTOGALERIE

Pro hostující tým to byla tvrdá a krutá rána – gól v samotném závěru rozhodl jinak remízový zápas. Brumov byl lepší v prvním poločase, Jeseník herně ovládl druhou část utkání, ale vyložených gólových šancí bylo málo. Trenér Ševčík sáhl ke změnám ve složení týmu, když Vavrače vysunul do zálohy a na kraj obrany se stáhl Plhák, nečekanou ztrátou pak byla absence zraněného Marcinova.

Naši hráči bojovali, snažili se, ale tento duel podtrhl herní trápení a roztěkanost, které nás od začátku jara provází. Zatímco hosté se snažili kombinovat a dostat se za obranu nějakou chytrou nečekanou přihrávkou, Jeseník sázel na dlouhé nákopy, z kterých se v úvodu zrodily úniky Kysely, ale centrům před branku chyběla přesnost. Brumov byl před naší brankou nebezpečnější a připravil si v první půli asi osm rohových kopů (my jsme neměli ani jeden).

Po změně stran domácí postupně přebírali taktovku zápasu a tlačili se více k zakončení, velkou gólovku jsme si ovšem nepřipravili. Hosté už hrozili pouze ze standardních situací a v 70. minutě z přímého kopu těsně minuli tyč. Zápas nepřinesl příliš líbivý fotbal a spěl do bezbrankového konce, což očividně více vyhovovalo Brumovu. Jeseník ale v posledních minutách stupňoval tlak a dočkal se gólové odměny v závěrečných vteřinách. Střídající Keltner zatáhl míč do pokutového území, vysokým centrem napříč brankovištěm našel u vzdálenější tyče hlavu Mlynáře, který sklepl do druhé vlny na dalšího čerstvého hráče Andrušíka a ten se s tím nemazlil. Prudkou střelou z voleje propálil vše, co mu stálo v cestě a poslal hosty do kolen. Rozhodčí už ani nenechal soupeře rozehrát a ihned po jesenických oslavách ukončil zápas.

Šťastné domácí vítězství a důležité tři body!

FOTOGALERIE

Branky: 90. Andrušík

FK Jeseník: Červenka – Mráz, Macura, Karakasidis, Plhák – Vavrač (84. Andrušík), Minka, Mlynář, Furik (87. Keltner) – Kysela, Bříza.

FC Elseremo Brumov: Smolík – Doležal, Kolouch, Vlček, Vítek, Juřica, Chovanec, Chuchma, Bůbela (80. Pecha), Kolář, Novák.

ŽK: Minka, Furik – Doležal, Bůbela, Vítek.

Rozhodčí: Částečka – Slaminka, Mankovecký.

Diváci: 296.