Jeseník – Ústí 1 : 2

Jeden z nejlepších výkonů jarní sezony na body nestačil. Proti vedoucímu týmu divize nás musejí mrzet dvě nepohlídané gólové akce z prvního poločasu a ještě více další vyloučení Jana Minky.

VIDEOZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ

FOTOGALERIE

Hosté přijeli v roli jasného favorita a tuto pozici potvrdili. Jasný zápas to ale rozhodně nebyl. Naše mužstvo ukázalo velkou bojovnost a zejména výkonem v druhém poločase připomnělo, že patří do divize. Pozitivem je možná vracející se forma některých hráčů, návrat zraněných, kteří na konci střídali, a hlavně poctivě odmakaný zápas na hranici všech sil.

Na začátku jsme přežili šanci soupeře, při které Andrušík vykopával z prázdné brány. Odpovědí byla Kyselova šance po rohu s nepřesným zakončením. V 10. minutě Jeseník inkasoval, když úplně volný Orava dostal míč do pokutového území a Červenka byl bezmocný. Blízko k vyrovnání byl Karakasidis, jehož střílený centr z přímého volného kopu těsně minul vzdálenější tyč. Dlouho se pak hrálo bez vyložených šancí, až na konci poločasu hosté rychle vykombinovanou akci přetavili v druhý gól – ke vzdálenější tyči zamířil po zemi Zagol. Jeseník ještě do přestávky dvakrát ohrožoval ústeckou branku, ale Minka ani Bříza z dálky nenašli cíl.

Druhý poločas nabídl otevřený fotbal s řadou zajímavých momentů. Červenka vytasil velký zákrok v 58. minutě, kdy nohou vyrážel nebezpečnou střelu a vzápětí na druhé straně rozjel velké sólo Vavrač, během něhož obešel několik soupeřů a ranou pod břevno zpoza šestnáctky snížil. Kontaktní gól nás nakopl k ještě lepšímu výkonu, který nezabrzdila ani červená karta po druhé žluté. V 75. pálil z dálky Macura a náhradní gólman Bernkopf jen s velkými problémy balon zkrotil. A v 81. minutě se opět Macura ocitl za obranou, ale v gólové pozici pálil jen do brankáře.

Ústí udrželo těsný náskok a upevnilo si vedoucí pozici v čele divize. Náš tým s pouhými čtyřmi jarními body balancuje nad propastí, ale pokud zopakuje výkon proti Ústí v následujících duelech, bodová odměna se určitě dotaví: sobota 12. 5. doma s Frýdlantem a středa 16. 5. doma s Hranicemi, v obou případech od 17 hodin.

VIDEOZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ

FOTOGALERIE

Branky: 59. Vavrač – 10. Orava, 41. Zagol.

FK Jeseník: Červenka – Vavrač, Keltner, Karakasidis, Andrušík – Kysela (87. Mlynář), Mráz, Macura, Minka, Plhák (85. Marcinov) – Bříza (87. Řezníček).

TJ Sokol Ústí: Urbášek (60. Bernkopf) – Král, Černotský, Sencovici (21. Pavel Zagol), Pančochář, Michálek, Orava, Žingor, Vladik, Martin Zagol (69. Škařupa), Smolka.

Rozhodčí: Richtár – Lukašík, Šimeček.

ŽK: Červenka, Mráz, Minka, Vavrač, Bříza, Řezníček – Černotský, Orava, Žingor.

ČK: 65. Minka (Jeseník).

Diváci: 234.