Zítra do Opavy

Další „anglický týden“ nám uprostřed týdne přisoudil opavské „béčko“. Na soupeřovu půdu jedeme k dohrávce odloženého utkání předehrávaného 30. kola.

Opavský fotbal si užívá velkolepý návrat do nejvyšší soutěže. „Áčko“ Opavy se rozloučí s úspěšnou sezonou v pátek domácím duelem s jistým sestupujícím Frýdkem-Místkem a oslaví postup z II. ligy.  Posun Opavy mezi absolutní elitu zároveň znamená, že rezervní tým stříhá poslední dílky metru v divizní soutěži. Od nového ročníku bude opavské B-mužstvo nahrazeno juniorským týmem, který bude hrát nový ročník Juniorské ligy. Ten bude zároveň ročníkem posledním a juniorky mají být už za rok znovu nahrazeny „B-mužstvy“ zařazenými do struktur dospělých soutěží.

Jeseník jede do Opavy stále bez nedoléčených Honzy Minky a Davida Macury. K dispozici už bude Jirka Mráz. Dorostenci Pepa Prachař a Matěj Planý jedou s dorosteneckým týmem do Uničova. Trenér Petr Ševčík by tak měl mít k dispozici jen 2 hráče na střídání plus náhradního gólmana Honzu Pastuchu.

„Jedeme se rvát o dobrý výsledek. Doufám, že hráči nechají na hřišti všechno,“ říká trenér Petr Ševčík, který si zároveň uvědomuje odlišné postavení a rozpoložení obou týmů. Jeseník se trápí herně i výsledkově a křeč posledních zápasů musí překonat povedeným výkonem. Opava se veze na vítězné vlně posledních čtyř utkání, ve kterých má průměr tří vstřelených branek na zápas.

Středeční utkání v Opavě se bude hrát na tréninkovém hřišti „U koupaliště“. 

Utkání SFC OPAVA B – FK JESENÍK se hraje ve středu 23. 5. 2018 od 17:00

Vzájemná utkání:
Podzim 2017: Jeseník – Opava B 0 : 2
Jaro 2017: Jeseník – Opava B 2 : 1
Podzim 2016: Opava B – Jeseník 1 : 1

Jarní bilance SFC Opava B:
Opava B – Slavičín 3 : 1
Frýdlant – Opava B 1 : 0
Hranice – Opava B 0 : 1
Kozlovice – Opava B 3 : 0
Opava B – Bohumín 1 : 1
Vsetín – Opava B 4 : 1
Opava B – Petrovice 4 : 2
Šternberk – Opava B 1 : 2
Dolní Benešov – Opava B 0 : 3
Opava B – Nové Sady 3 : 1

Jarní bilance FK Jeseník:
Jeseník – Vsetín 1 : 1
Petrovice – Jeseník 4 : 2
Jeseník – Šternberk 0 : 5
Nové Sady – Jeseník 2 : 1
Jeseník – Brumov 1 : 0
Havířov – Jeseník 4 : 1
Jeseník – Ústí 1 : 2
Jeseník – Frýdlant 2 : 0
Jeseník – Hranice 0 : 1
Dolní Benešov – Jeseník 4 : 2