Novinky z dorostu

Naši dorostenci zahájí příští týden přípravu na novou sezonu. Ještě předtím odehrají letní turnaj dospělých ve Skorošicích.

Novým trenérem dorosteneckého týmu se stal Karel Cundrla, který již v minulosti vedl v našem klubu benjamínky a žáky. Na lavičce dorostu nahradí Vladislava Vyvážila, který převezme do nové sezony mladší přípravku U-9.

Starší i mladší dorostenci v minulé sezoně skončili v divizi na předposledním 15. místě, což znamenalo sestup do krajského přeboru. V něm se ale dorost nerozděluje na starší a mladší, a tak bude mít Jeseník v novém soutěžním ročníku pouze jeden dorostenecký tým. Záměr krajského fotbalového svazu o založení samostatné krajské soutěže pro mladší dorost se nezdařil, neboť přihlášku podaly pouze 3 kluby (Jeseník byl jedním z nich).

Někteří dorostenci budou natrvalo přeřazeni do kádru A-mužstva, i tak bude mít Karel Cundrla k dispozici zhruba dvacetičlenný hráčský kádr. V krajském přeboru je povoleno „hokejové střídání“ a nový trenér na hráčské schůzi ujistil, že si dostatečně zahrají opravdu všichni.

Už tuto sobotu 21.7. se dorostenecký tým Jeseníku představí na letním turnaji ve Skorošicích. Tréninková příprava začne 23.7. a v plánu je i společné soustředění na Slezské Hartě. V rámci letní přípravy by se měl Jeseník U-19 utkat také s dorostenci Šumperka a Krnova.

Sezona v krajském přeboru začne v neděli 19.8. od 10 hodin domácím zápasem s HFK Olomouc B.