Jeseník – Lutín 0 : 4

První domácí utkání sezony našemu mužstvu nevyšlo. Zatímco hosté nekompromisně trestali každou jesenickou chybu, domácí tým se přes množství šancí střelecky neprosadil a zdálo se, že gól nedáme ani do vánoc.

FOTOGALERIE

Chytrý a vyzrálý soupeř z Lutína, v jehož sestavě převažují zkušení třicátníci, přežil úvodní jesenickou aktivitu a pak třikrát udeřil. První gól po špatně bráněné standardní situaci, druhý po brejku, kdy jsme ztratili míč na polovině soupeře, třetí opět z rychlého protiútoku a střele z dálky. Až příliš krutý vývoj měl první poločas, ve kterém Jeseník hrál a soupeř dával góly.

Druhá půle vyzněla herně pro Jeseník, který tlačil, hrál do plných, připravoval si šance a neproměňoval. To už bylo za stavu 0:4, protože krátce po přestávce kapitán Los hlavou tečoval centr do jesenické sítě. Největší domácí šanci měl Bříza, který v 68. minutě neproměnil penaltu. Lutínská gólman Nejezchleb nejenže chytil pokutový kop, ale svými dalšími zákroky přiváděl domácí střelce k zoufalství.

Trenér Jakub Karakasidis (pro Šumperský deník): „Na začátku to vypadalo, že máme utkání ve svých rukou, byli jsme lepší na míči. Ale u toho se nám nepodařilo zůstat. Když přišly šance, nedokázali jsme je proměnit a zároveň jsme dělali spoustu hrubek směrem dozadu. Soupeř pak chyby trestal. O pauze jsme se ještě v kabině hecovali, abychom s výsledkem něco udělali. Bohužel hned na začátku druhé půle nám soupeř dal gól po dalším brejku a spadla na nás deka. Byl to smolný a nepovedený zápas a musíme se z toho do příště oklepat.“

FOTOGALERIE

Branky: 17. Konečný, 30. Šoupal, 37. Schön, 51. Los.

FK Jeseník: Pastucha – Keltner (69. Vícha), Karakasidis (54. Bartošek), Cekuras, Vavrač – Woitek, Bráblík (77. Urban), Mlynář, Kysela – Bříza, Woitek, Planý (50. Novák).

TJ Sigma Lutín: Nejezchleb – Brhel, Konečný (89. Zlatohlávek), Chrást, Los, Šoupal (71. Prucek), Schön, Körner, Šnejdar, Gallik (61. Volf), Rec.