Žáci doma stoprocentní

Starší i mladší žáci FK Jeseník si na domácím stadionu poradili se soupeřem z olomouckého Slavonína. Starší U-15 vyhráli hladce 6:0, mladší U-13 po neskutečném dramatu vydřeli vítězství 6:5!

Jeseničtí starší žáci pod vedením trenéra Vladislava Vyvážila zatím hladce procházejí krajským přeborem. Ve třetím kole dosáhli třetího vítězství a se skóre 22:1 se usadili na čele tabulky. Slavonín sympaticky bojoval a nepůsobil tak odevzdaným dojmem, jako před dvěma týdny Dub nad Moravou, který si z Jeseníku odvezl dvanáctigólový debakl. Přesto ale domácí tým zápasu dominoval, měl celou řadu šancí a šest z nich proměnil. O góly se postarali Glac, Špelda, Kubánek, Sroka a dvakrát Adam Pudil.

FOTKY Z UTKÁNÍ STARŠÍCH ŽÁKŮ

Sestava: Vajda – Glac, Sroka, Bartoš, Polčák – Planý Sam., Kubánek, A. Pudil, Formánek – Špelda, M. Pudil. Střídali: Hlobil, Kružík.

Mladší žáci připravili divákům opět velké drama s divokým průběhem až do konce. Na vedoucí gól Slavonína odpověděli Planý a Zelinka, takže v poločase Jeseník vedl 2:1. Po změně stran hosté brzy vyrovnali a vzápětí přidali i vedoucí gól. Jeseník zásluhou Žitňanského vyrovnal a Zelinka poslal domácí znovu do vedení 4:3. Útočný zápas s řadou šancí pokračoval, hosté opět srovnali a Jeseník devět minut před koncem po střele Látala opět získal náskok. Drama vyvrcholilo v posledních dvou minutách. Hosté zarputile bojovali o vyrovnání a to se jim podařilo, jenže prakticky ihned po rozehrávce utekl Sláma a střelou z úhlu strhl vítězství na jesenickou stranu. Domácí kluci ukázali velkou vůli a hlad po úspěchu a byli zaslouženě odměněni vítězstvím 6:5.

 FOTKY Z UTKÁNÍ MLADŠÍCH ŽÁKŮ

Sestava: Zdražil – Vencálek, Plšek, Sedlák, Látal, Sytař, Sláma, Marinka, Planý Seb., Kozub, Schöppel, Hradil, Žitňanský, Moravec, Zelinka, Černý, Galík, Kibier.