Jeseník – Mohelnice 1 : 4

Naše mužstvo má za sebou nevydařené domácí utkání s Mohelnicí. Soupeř byl lepší a zaslouženě si odvezl tři body.

FOTOGALERIE

Středeční utkání se Jeseníku nepovedlo. Důrazný soupeř se šesti třicátníky v sestavě si počínal velmi zkušeně a nekompromisně potrestal chyby v domácí defenzivě. Už v první minutě a vlastně z prvního útoku dala Mohelnice úvodní branku, když po centru z levého křídla hlavičkoval úplně volný Kloss a Vrána byl bezmocný. Jeseník se pak snažil diktovat tempo a nachystal si několik šancí. Aktivní Bříza se šikovně uvolnil a pálil mimo tyče. Woitek stříleným centrem hledal před brankou Břízu, který ani ve své druhé šanci neuspěl. Ve 23. minutě si oba naši útočníci role vyměnili. Bříza vyhrál tvrdý souboj uprostřed hřiště, našel sprintujícího Woitka, který si před brankou počínal chladnokrevně. Bylo vyrovnáno. Jenže ve 32. minutě po jesenickém rohovém kopu zahráli hosté rychlý brejk, který se nepodařilo přerušit a na konci akce byl opět volný Kloss – 1:2! Autor dvou mohelnických branek pak v poslední minutě poločasu opouštěl hřiště na nosítkách a utkání nedohrál.

Od druhé půle se očekával jesenický tlak proti mohelnickému „betonu“, ale všechno bylo jinak. V 50. minutě si postavil míč k přímému volnému kopu hrající trenér a kapitán hostí Roman Kuba a jeho střela téměř ze třiceti metrů propadla našemu gólmanovi pod rukama. Šťastný gól na 1:3 dostal hosty do velké herní pohody a naopak Jeseník se nedokázal vůbec prosadil. Woitek pálil z voleje nad a střídající Novák z dálky trefil tyč. To už ale bylo za stavu 1:4, neboť Kožela, který na konci půle nahradil zraněného Klosse, potrestal chybu v jesenické rozehrávce a přesnou střelou k zadní tyči podtrhl jesenický debakl.

Naši hráči musejí na středeční nezdar co nejrychleji zapomenout – už v sobotu je čeká krajské pokračování na domácím stadionu proti třetímu týmu tabulky Opatovicím.

FOTOGALERIE

Branky: 23. Woitek – 1. a 32. Kloss, 50. Kuba, 71. Kožela.

FK Jeseník: Vrána – Keltner, Mráz, Cekuras (64. Novák), Nečesal (53. Planý), Bráblík, Kysela, Plhák, Vavrač, Bříza, Woitek.
.
FK Mohelnice: Hora – Hlaváč, Najman, Kuba, Kloss (45. Kožela), Fišara, Heidenreich, Srdýnko (89. Šváb), Marák (84. Klimeš), Nantl (78. Voukoun).

Rozhodčí: Dorušák – Machala, Juřátek.

ŽK: Keltner – Kožela.

Diváci: 178.