Jeseník – Opatovice 2 : 1

Po středeční neúspěšné předehrávce s Mohelnicí naše mužstvo zvládlo souboj s nováčkem soutěže z Opatovic, který byl před tímto víkendem na druhém místě tabulky.

FOTOGALERIE

Opatovice předcházela skvělá bilance z první poloviny podzimu. S třiadvaceti vstřelenými brankami nejproduktivnější tým krajského přeboru měl notně provětrat naši rozklíženou obranu, z níž vedle Mlynáře vypadl pro tento zápas také Cekuras, kvůli potížím s třísly. Do středu defenzivy se tak vedle Keltnera postavil jako hrající trenér Karakasidis.

Jeseník měl ale utkání pod kontrolou a zlepšeným výkonem oproti středě nepouštěl soupeře před Vránovu bránu. Utkání přinesl tvrdý bojovný fotbal plný ostrých osobních střetů. Hosté později dostupovali, v soubojích byli pozdě a z toho pramenily tvrdší zákroky, které si ale jeseničtí hráči nenechali líbit a tak se nejednou na hřišti pořádně zajiskřilo. Po fotbalové stránce byl Jeseník lepší a ke klidu mu pomohla proměněná standardka ze 13. minuty, kdy Plhák našel hlavu Woitka a ten ve výskoku usměrnil míč přesně – 1:0.

I v dalším průběhu měl Jeseník více ze hry a připravil si několik šancí. Skóre se ale dlouho neměnilo, a to ani v 69. minutě, kdy dostal Jeseník možnost zahrávat penaltu. Té předcházel faul na střídajícího Planého, který se po příchodu na hřiště hned prvním dotekem vřítil do šance a gólman Vinklárek jeho snahu o kličku přerušil nedovoleně. Lukáš Woitek si postavil míč a – nedal. Brankář Vinklárek našemu kapitánovi penaltu chytil.

Namísto dvoubrankové jistoty a klidného závěru tak přišlo drama. V 81. po dlouhém vhazování zpracoval míč ve vápně Zela a z otočky napálil míč do břevna, odkud se odrazil těsně za čáru – 1:1! Ale hned za další dvě minuty si Jeseník vzal vedení zpět. Mrázův centr proletěl do závaru v brankovišti, balon poskakoval před čárou a hosté osvobozujícím odkopem trefili dotírajícího Woitka, od něhož se míč odrazil zpět do sítě. Šťastný gól byl zároveň vítězným a Jeseník si vylepšil bilanci na 5 – 0 – 2. V dalším kole jedeme na hřiště nedávného divizního soupeře do Šternberka.

FOTOGALERIE

Branky: 13. a 83. Woitek – 81. Zela

FK Jeseník: Vrána – Novák V., Karakasidis, Keltner (78. Nečesal), Vavrač – Plhák, Mráz, Bráblík (83. Urban), Kysela (89. Bartošek) – Woitek, Bříza (65. Planý).

TJ Sokol Opatovice: Vinklárek – Rolinc, Novák D., Gerhard (25. Zela), Krumpolc, Strnadel M., Klvaňa P. (83. Strnadel P.), Janásek, Klvaňa T., Čihal, Kurfürst.

ŽK: Novák V., Karakasidis – Krumpolc, Klvaňa T., Janásek, Klvaňa P., Novák D.

Rozhodčí: Heger – Kološ, Slota.

Diváci: 124.