Jeseník – Nové Sady 3 : 2

Jesenické dorostence v utkání dvou týmů z popředí tabulky nezlomilo dvoubrankové manko z prvního poločasu. Domácí ukázali velkou vůli, touhu po vítězství a bojovným výkonem v druhé půli otočili výsledek.

FOTOGALERIE

Hned první střela v utkání znamenala vedení hostů. Po rohovém kopu se míč dostal za pokutové území, kde napřáhl Bažant a trefil to parádně k tyči. Jeseník se první půlhodinu nemohl dostat do tempa, olomoucký soupeř byl rychlý, pohyblivý a dělal domácí obraně velké problémy. Ve 27. minutě zastavili domácí průnik jednoho z novosadských hráčů pouze za cenu faulu, k přímáku těsně za šestnáctkou se postavil Pošusta a propálil zeď i s gólmanem – 0:2.

Jeseník se nevzdával a v závěru poločasu se jeho výkon postupně zvedal. Ve velké příležitosti se ocitl Červeňák a jen velké štěstí ochránilo hosté od kontaktního gólu.

Druhý poločas byl jasně v režii domácího týmu, jehož snažení ještě více nakopla snižující branka Červeňáka, který dostal balon do vápna a z úhlu střílel technicky k zadní tyči. Vyrovnání přinesla poněkud sporná situace, kdy asistent rozhodčího ukázal vhazování pro hosty, ale hlavní sudí nechal rozehrát jesenické kluky. Zaskočení hosté nezareagovali na rychlou akci, Patrik Kmínek napřáhl za šestnáctkou a trefil se pod břevno novosadské brány. A už za další tři minuty byl velký jesenický obrat dokonán: Bouchalův přetažený rohový kop poslal hlavou do sítě Horák.

Hosté v závěru tlačili a vypracovali si šance na vyrovnání. V největší z nich odhlavičkoval Nečesal balon směřující už už do prázdné branky. V poslední minutě pak hosté z přímého kopu trefili břevno. Jeseník uhájil těsné vítězství a upevnil si druhou pozici v krajské tabulce.

FOTOGALERIE

Branky: 54. Červeňák, 69. Kmínek P., 72. Horák – 2. Bažant, 27. Pošusta.

Sestava: Balčirák (46. Bašný) – Vícha, Nečesal, Tulis, Bouchal – Kmínek F., Latzel, Kmínek P., Marek, Krézek T. –  Janoš. Střídali: Červeňák, Horák, Sytař, Sekanina, Daniel, Plšek.