Jeseník – Želatovice 3 : 1

Dorostenci zvládli domácí utkání čtvrtečního vloženého kola proti Želatovicím a nadále jsou v patách dosud suverénnímu Černovíru. Na třetí HFK Olomouc mají naši dorosti už pětibodový náskok.

FOTOGALERIE

Jesenická „devatenáctka“ si zaslouží velkou pochvalu za předvedený výkon v prvním poločase. Důrazné napadání soupeřovy rozehrávky, výborný pohyb a přesné rychlé kombinace dostávaly hosty pod tlak a z herní převahy si Jeseník vytvořil mnoho šancí. Už v 9.minutě zatáhl balon do vápna F.Kmínek, byl zezadu podražen a nařízenou penaltu sebevědomě proměnil Bouchal. Ve 35. doběhl Sekanina téměř ztracený míč, prudkým centrem před bránu našel nabíhajícího Horáka a ten do odkryté sítě podruhé skóroval.

Po změně stran naběhli hosté na hřiště s pozměněnou taktikou, dobře atakovali jesenickou rozehrávku, přitvrdili v soubojích a Jeseník se rázem dostával do problémů. V 58. minutě Želatovice potrestaly chybu domácích, Němec postupoval sám na brankáře Bašného a střelou k tyči snížil. Už o dvě minuty později už ale Jeseník znovu vedl o dva góly, když se parádní ranou z dálky trefil Horák. Ve zbytku utkání už domácí kontrolovali hru, soupeř si nic nevytvořil a naopak náš tým mohl přidat další branky. Po několika neproměněných šancí už se ale skóre neměnilo.

Jeseník nadále eviduje v podzimní části dvoubodovou ztrátu z prvního kola po remíze s HFK Olomouc a právě o tyto dva ztracené body zaostáváme za stoprocentním Černovírem. V sobotu čeká naše dorostence těžký duel na hřišti sedmého Chomoutova.

FOTOGALERIE

Branky: 9. Bouchal (pen.) 35. a 60. Horák – 58. Němec.

Sestava: Bašný – Sytař, Nečesal, Tulis, Bouchal – Marek, Kmínek P., Krézek T. – Janoš, Červeňák, Kmínek F. Střídali: Horák, Sekanina, Bráblík, Plšek.