Jeseník – HFK Olomouc B 5 : 1

Jeseník naplnil očekávání a dá se říct, že si připsal povinné vítězství. Při vší úctě k soupeři – olomoucký tým potvrdil, že je právem na chvostu krajského přeboru, kde tento mladý juniorský tým teprve sbírá zkušenosti.

FOTOGALERIE

Jeseník od začátku mačkal hosty před jejich brankou a v 18. minutě důrazný Woitek otevřel skóre, když si předtím sám aktivním napadáním vybojoval míč, vnikl do šestnáctky a přesnou střelou nedal Kotkovi šanci. Olomoucký gólman sice pochytal několik dalších pokusů domácích, ale ve 28. minutě nevystihl přízemní střelu Planého z hranice pokutového území a Jeseník vedl o dva. Do konce poločasu domácí ještě navýšili skóre: Bříza mohl dát z úhlu gól, ale „nechrtil“ a přihrál o břevno lépe postavenému Kyselovi, který uklidil míč do prázdné branky.

Na začátku druhé půle Jeseník polevil a nechal hrát chvíli soupeře a hned bylo zaděláno na problémy. Po několika zmatcích v domácí obraně snížil z bezprostřední blízkosti Němec a o chvíli později mohlo být ještě hůř, když rozhodčí nařídil pro hosty penaltu, kterou ale Němec poslal do tyče. Jeseník pak znovu zabral a ovládl zbytek utkání. V 70. gólman vyrazil Břízovu střelu před sebe a střídající Urban se probil ke svému prvnímu gólu za Jeseník. V závěru pak přidal pátý gól Bříza, když utekl obránci a ranou z úhlu uzavřel zápasový účet.

Zranění z pátečního futsalu nepustilo do hry beky Vavrače s Novákem, rodinné záležitosti musel řešit Keltner, ale i v okleštěné sestavě Jeseník bez problémů zvládl toto nejlehčí utkání sezony. Po třech letech se do jesenického dresu vrátil Radim Vojtek.

FOTOGALERIE

Branky: 18. Woitek, 28. Planý, 39. Kysela, 70. Urban, 87. Bříza – 52. Němec.

FK Jeseník: Vrána – Nečesal, Karakasidis, Cekuras, Plhák –  Mráz (84. Vojtek), Bráblík (60. Urban), Kysela (60. Novák), Woitek – Bříza, Planý.

HFK Olomouc B: Kotek – Tylich (65. Hrdlička), Svoboda, Vlk, Vinter, Holešinský, Henkl, Kročil, Valouch, Rada, Němec.

 Rozhodčí: Kylar – Habermann, Juřátek.

ŽK: Mráz, Nečesal – Vlk.

Diváci: 139.