V sobotu se Zábřehem

Možná jeden z posledních hezkých víkendů letošního roku lze strávit všelijak. Kdo má rád fotbal, může sobotní odpoledne strávit na jesenickém stadionu. Naše fotbalisty čeká těžký duel se Zábřehem.

Ať je jak chce, utkání dvou měst je vždy větším lákadlem, než když přijede do Jeseníku mužstvo z vesnice, o které má jen málokdo povědomí, kde vlastně leží. S fotbalovou kvalitou to samozřejmě ne úplně souhlasí – vždyť stačí se podívat na aktuální čelo krajského přeboru (1. Medlov, 2. Lutín, 3. Všechovice). Ale Zábřeh je Zábřeh. Poslední sezony hraje krajský přebor, kam v roce 2015 dobrovolně sestoupil ze III. ligy, v níž působil dlouhé roky. Ale od jistého bodu zlomu se i v Zábřehu vydali stejnou cestou jako v Jeseníku (letos na to přišli i v Mohelnici), to znamená, co nejvíce s vlastními odchovanci, v minimálních nákladech a hrát na úrovni, která odpovídá finančním a reálným sportovním možnostem klubu.

Zábřeh je po jedenácti odehraných kolech sedmý, porazil například Všechovice a Želatovice, se kterými jsme my prohráli. Naposledy si odvezl těsnou výhru z Hněvotína.

Naše mužstvo má za sebou nevydařený zápas ve Všechovicích, kde jsme navíc obdrželi první červenou kartu v sezoně. Cekuras dostal stop na jedno soutěžní utkání a proti Zábřehu bude chybět. Nedoléčené zranění nepustí do hry ani Vavrače, který ale bude připraven na lavičce. „Očekávám těžký a vyrovnaný zápas. Bude to úplně jiné utkání, než naposledy proti HFK. Věřím, že diváci přijdou a že se jim odměníme dobrým fotbalem. Pořád si myslím, že to lidem dlužíme,“ říká před sobotním duelem trenér Jakub Karakasidis. Ten se zřejmě opět postaví do středu obrany v roli hrajícího kouče, na lavičce ho zastoupí asistenti Milan Marcinov a Broňa Mlynář.

Utkání FK JESENÍK – SK SULKO ZÁBŘEH se hraje v sobotu 13. 10. 2018 od 15:00 hodin.