Litovel – Jeseník 0 : 3

Jeseník zvládl utkání v Litovli, udržel čisté konto a zachoval si těsný odstup od čela tabulky.

S ohledem na postavení obou týmů v tabulce byli hosté favority, ale v prvním poločase tuto roli nedokázali naplnit. V průměrném utkání s minimem šancí sice Jeseník kontroloval hru, ale před soupeřovou brankou se dlouho nedokázal prosadit. Domácí tým se sice většinou bránil, ze zákopů ale vyrážel k nebezpečným protiútokům a v první půli si připravil největší příležitost, když Jeseník zachránilo břevno Pastuchovy branky.

Hosté se museli znovu obejít bez zraněného Mráze a z rodinných důvodů scházel Keltner, do sestavy už se ale vrátil po trestu Cekuras. A v druhém poločase hosté konečně přetavili územní převahu v zasloužené góly. Ve 48. minutě Woitek potáhl míč do pokutového území, jeho centr gólman špatně odhadl a odražený balon se štěstím dorazil do sítě Kysela – 0:1! V 69. Plhák vyhrál důležitý souboj, našel rozběhnutého Woitka, který chytrým lobem podruhé překonal domácího gólmana. Litovelští byli po změně stran zcela bezzubí a pasivně čekali na další ránu z milosti. Ta přišla v úplném závěru, kdy Jeseník dobře zakombinoval a rázem šli Planý s Woitkem sami na bránu – prvně jmenovaný poslal míč do volného prostoru a Woitek dal svůj dvanáctý gól ve třináctém utkání!Diváci

Jeseník zvládl venkovní zápas nad očekávání a následující víkend nás čeká úplně jiná záležitost: do Jeseníku přijede jeden ze spolufavoritů soutěže FK Medlov.

Branky: 48. Kysela, 69. a 88. Woitek.

Tatran Litovel: Nakládal – Kučera, Jindra, Kvapil, Heinz, Tomanec (81. Šutera), Bohanos, Dragon, Čep, Juráš (73. Vaněk), Baránek.

FK Jeseník: Pastucha – Nečesal, Karakasidis, Cekuras, Vavrač – Woitek, Bráblík, Plhák, Kysela (73. Vojtek) – Bříza (73. Urban), Novák P. (59. Planý).

ŽK: bez žlutých karet

Rozhodčí: Kouřílek – Bartůněk, Kašpar

Diváci: 90.