Rozhovor – L. Krobot ml.

Při vyhlášení vítězů na sobotním vánočním turnaji nejmenších hráčů a hráček z jesenického okresu v nové městské sportovní hale předával ceny a medaile sedmnáctiletý jesenický rodák Laďa Krobot – odchovanec FK Jeseník, hráč slávistického týmu U-19 a český dorostenecký reprezentant. A tak jsme se zeptali:

Laďo, jaká je tvoje aktuální pozice ve Slavii?

Poslední půlrok to nebylo moc dobré, co se týká formy a taky jsem toho moc neodehrál kvůli zranění. Uvidíme, co bude teď. Je možné, že už půjdu do přípravy s áčkem, nebo zůstanu ještě v devatenáctce, mluvilo se i o nějakém hostování. Zatím sám nevím.

To znamená, že v tuto chvíli není jasné, kde budeš na jaře hrát?

Ano, všechno se bude odvíjet od přípravy a pak se rozhodne. Jestli zůstanu v devatenáctce, nebo třeba půjdu někam na hostování.

Na jaře ti bude osmnáct, hraješ pravidelně za devatenáctku. Je tohle „postaršení“ běžné, nebo jsi spíš výjimka?

Vloni jsme tam byli čtyři mladší, ale letos už jsme do devatenáctky posunutí všichni hráči ročník 2001. Slavie má nejmladší kádr v lize, kde hrajeme proti o rok starším.

Sleduje tě vedení áčka?

S áčkem chodíme trénovat, když jsou třeba reprezentační srazy. Měl jsem s trenérem Trpišovským pohovor a říkal, že ve mě vidí velký potenciál. Líbí se mu moje vidění na hřišti, ale potřebuji se rozběhat a získat kondici. Jsem takový línější typ fotbalisty a to se panu Trpišovskému moc nelíbí.

Vloni jsi absolvoval týdenní stáž v anglickém Stoke City. S jakým výsledkem?

Na jaře sestoupili a jsou teď v druhé lize, ale podmínky tam jsou nesrovnatelné, na daleko vyšší úrovni, než mají nejlepší kluby u nás. Řešil se jejich zájem, byli se tady podívat, když jsme hráli s Příbramí, mluvilo se o přestupu, ale Slavia nesouhlasila.

Rýsuje se podobná zkouška v nějakém dalším zahraničním klubu?

Jsou nějaké náznaky, neměl bych asi říkat nic konkrétního, ale v příštím půl roce by se mohlo něco uskutečnit v Itálii.

Proč jsi chyběl na podzimních reprezentačních srazech?

Chyběl jsem na posledních dvou reprezentačních srazech a důvody byly čistě zdravotní. Před prvním jsem si zlomil ruku a neodjel jsem tam. Při tom druhém jsem byl asi dva dny bez sádry a neměl jsem nic natrénováno.

Ve Slavii už nebudeš z Jeseníku sám. Co říkáš na přestup Petra Ševčíka a taky, že v zimě tam nastupují přípravu do žáků dvojčata Pudilovy? 

Z Peti mám velkou radost, už jsme se spolu bavili, že se tam moc těší. Kluky Pudilovy neznám, ale budu jim držet palce a snad se jim to povede. Je dobře, že tady rostou hráči pro Slavii a je to i výborná vizitka pro Jeseník.