Ohlédnutí za soustředěním

Jeseničtí fotbalisté minulý týden absolvovali v Priessnitzových léčebných lázních čtyřdenní pobytové soustředění. Do startu sezony zbývají necelý tři týdny.

Jeseník v rámci soustředění odehrál v sobotu odpoledne na domácí „umělce“ další přípravné utkání. Prohrál s účastníkem krajského přeboru z Pardubického kraje FK Letohradem 1:2. Jediný gól domácích zaznamenal z přímého kopu Jan Zrník. „Přípravný zápas je to jediné, s čím nejsem během soustředění příliš spokojený, hlavně výkon v prvním poločase nebyl dobrý,“ hodnotil trenér Jakub Karakasidis, který ale pochválil mužstvo za bojovnost a snahu v druhé půli. „Nastoupili mladí a i když se výsledek nepodařilo otočit, druhý poločas měl dobrou úroveň. Trenér také zhodnotil celkový průběh zimního soustředění: Přístup hráčů a tréninkové nasazení během celého soustředění bylo výborné. Chtěl bych klukům poděkovat za to, jak k tomu přistoupili a s jakým zápalem absolvovali celý program. Bylo to perfektní a splnilo to svůj účel.“

Na soustředění, které začalo čtvrtečním odpoledním tréninkem a končilo v neděli odpoledne, měl trenér k dispozici 21 hráčů. Kromě herní přípravy na jesenickém stadionu absolvoval tým například výlet na běžkách na Paprsek a také aerobik s cvičitelkou Janou Mrázovou.

Tento týden čeká jesenické fotbalisty další přípravné utkání na jarní sezonu, v sobotu 9. března se střetnou od 14 hodin s Jiskrou Rapotín, opět na domácím stadionu. V zimním přípravném období má Jeseník zatím negativní bilanci jednoho vítězství a tří porážel. „Z výsledků nedělám vědu. Už jsem tolikrát zažil, že se v přípravě vyhrávalo a pak jsme seběvědomě nastoupili do prvních mistráků a dostali jsme pěkně za uši. Důležité je naladit tu správnou formu na start jarní sezony,“ dodal trenér Karakasidis.