Kralice n.H. – Jeseník 1 : 1

Jeseník podruhé v sezoně remizoval v průměrném utkání v Kralicích na Hané. Následné penalty hosté vůbec nezvládli, když ani jeden ze čtyř jesenických střelců neuspěl.

V Kralicích to Jeseník v minulosti nikdy neměl jednoduché a nevyhrál tady například ani ve slavné postupové sezoně před třemi lety (tehdy remíza 3:3). I tentokrát se bojovalo o body do posledních minut a nakonec se dělily.

V 70. minutě šel Jeseník do vedení, když Mráz poslal krásný balon za obranu, kam si zaběhl Vavrač, zpracoval a obloučkem přehodil vybíhajícího gólmana. Za chvíli mohli hosté zvýšit a definitivně zlomit soupeřův odpor, když Planý šel sám na bránu, ale v gólové šanci neuspěl. V 78. minutě domácí vyrovnali nádhernou střelou střídajícího Dračky z dálky, na kterou brankář Vrána neměl nárok.

Samotné utkání hrané v deštivém počasí mnoho krásy nepobralo. Jeseník většinou útočil do plných a v zahuštěném prostoru se těžko prosazoval. Ve středu hřiště citelně chyběla myšlenka absentujícího Minky a před brankou se z několika závarů zrodily jen náznaky šancí. Domácí spoléhali především na brejky, které ovšem neřešily fotbalově a utkání postrádalo očekávanou kvalitu.

Po nerozhodném konci přišly na řadu pokutové kopy, jejichž vítěz získává do tabulky bonusový jeden bod navíc. Pro Jeseník šlo teprve o druhé remízové rozuzlení v této sezoně, když na podzim v Černovíře, rovněž po remíze 1:1 jsme penalty zvládli. V Kralicích to dopadlo špatně a hosté ze čtyř pokutových kopů ani jeden neproměnili! Plhák trefil tyč, Vavračovu střelu doprostřed brány gólman vystihl, stejně jako Mrázův pokus. Domácí z prvních tří sérii uspěli dvakrát. Ve čtvrté sérii mohl ještě udržet jesenické naděje Macura, který dal do penalty veškerou razanci a … minul. Domácí zvítězili na pokutové kopy 2:0 a z utkání si odnesli dva body.

Jeseník po kralické remíze přišel o vedoucí pozici, když Lutín v neděli vyhrál v Opatovicích vysoko 5:0. Za týden nás doma čekají Velké Losiny.

Branky: 78. Dračka – 70. Vavrač.

FC Kralice n.H.: Huňka – Prokop, Hlačík, Blahoušek, Troneček (79. Balák), Skalník, Nečas, Cibulka, Novotný (70. Dračka), Vincourek, Němčík (85. Neoral).

FK Jeseník: Vrána – Nečesal, Cekuras, Macura, Zrník – Kysela, Plhák, Mráz, Vavrač – Bříza, Planý.

ŽK: Vincourek, Huňka, Prokop – Macura, Mráz.

Rozhodčí: Heger – Sedláček, Petrásek.

Diváci: 40.