Jeseník – Velké Losiny 2:2 (pen: 5:3)

Po nepříliš vydařeném výkonu se jesenické mužstvo rozešlo s Velkými Losinami remízou. Po penaltovém propadáku v Kralicích se alespoň malou náplastí stala tentokrát stoprocentní úspěšnost jesenických střelců ze značky pokutového kopu.

Před utkáním proběhlo oficiální rozloučení s naším odchovancem Lukášem Woitkem, který po odchodu do Prahy již rozdává fotbalovou radost ve třetiligových Štěchovicích. Fotbalové radosti si ovšem příliš neužila solidní sobotní divácká návštěva na jesenickém stadionu. V prvním poločase oba týmy působily dost ospalým dojmem, hosté v oslabené sestavě přijeli s jasně defenzivní taktikou a Jeseník nedokázal vytvořit trvalý tlak před soupeřovou brankou. Bezkrevný fotbal oživily jen dvě gólové situace v krátkém sledu: 23. minuta – Vavrač potáhl míč do šestnáctky, od brankové čáry centroval před branku, hostující obrana odvrátila nebezpečí jen k volnému Břízovi, který z deseti metrů nekompromisně napálil míč do sítě. A za další dvě minuty vedl Jeseník už o dva góly, když Plhákův roh hosté ubránili, ale míč se vrátil k našemu kapitánovi, který druhý centr posadil přesně na hlavu nabíhajícího Mráze.

Druhý poločas byl o mnoho živější a Jeseník neměl daleko k tomu, aby soupeře definitivně dorazil. Mrázovu střelu z 55. minuty zastavila tyč a o deset minut později Planý vyzval ke skórování Kyselu, který v dobré pozici pálil vysoko nad. Zničehonic se ale Velké Losiny dostaly ke kontaktnímu gólu, když proměnili snad první nebezpečnější akci před Vránovou brankou: v 72. minutě rohový kop tečoval do branky Kobza. A pouhých sto vteřin po šťastné brance vyšel hostům brejk a Žák nekompromisní střelou z deseti metrů pod břevno vyrovnal.

Jeseník se z bleskového vyrovnání nesložil a ve zbytku utkání získal výraznou územní převahu. Z ní plynuly velmi nadějné příležitosti. Novák našel přihrávkou Planého, který přestřelil. V 78. Mrázův přetažený centr našel hlavu Macury, který těsně minul. A za chvíli další tutovka: Minkův vysoký nákop doběhl u brankové čáry Kysela, přihrávkou pod sebe nabídl superšanci Planému, který ale dovršil svoji střeleckou smůlu – opět mířil nad bránu. V 81. to zkoušel z dálky Plhák, ale prostor mezi tyčemi rovněž nenašel. Závěrečný tlak už byl v křeči a hosté tuhou defenzivou dovedli utkání do remízy.

Penaltový rozstřel o to, kdo si odnese z utkání druhý bod, dopadl lépe pro Jeseník, když ve třetí sérii Vrána nohou vyrazil Žákův pokus. Domácí střelci se ani jednou nemýlili a díky proměněným pokutovým kopům Plháka, Zrníka, Kysely, Minky a Cekurase jsme vyhráli alespoň na penalty.

Jeseník tak v domácím prostředí nevyužil zaváhání vedoucího Lutína, který prohrál ve Šternberku a zůstáváme na třetím místě.

FOTKY Z UTKÁNÍ

VIDEOZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ

Branky: 23. Bříza, 25. Mráz – 72. Kobza, 74. Žák.

FK Jeseník: Vrána – Nečesal, Macura, Cekuras, Zrník – Mráz (88. Karakasidis), Plhák, Minka, Vavrač (46. Novák) – Bříza (46. Kysela), Planý.

TJ Sokol Velké Losiny: Hatala F. – Gargulák J., Zatloukal, Kupčík, Maňka, Pecháček (53. Kobza), Bureš, Indra, Morong (90. Pešek), Gargulák M. (84. Kubíček), Žák.

Žluté karty: Planý, Novák, Zrník – Gargulák J., Kupčík, Maňka.

Rozhodčí: Kouřílek – Vedral, Brázdil.

Diváci: 210.