Velikonoční turnaj

V Jeseníku se o svátečním pátku konal čtvrtý ročník Velikonočního turnaje kategorie starších přípravek U-11. Poprvé se jeho vítězem stal domácí tým, když v dodatečném finále porazil Nový Malín 3:1.

FOTKY Z TURNAJE

Svěřenci trenéra Milana Marcinova se střetli s Novým Malínem už v šestičlenné základní skupině a Jeseník prohrál 1:2. Oba týmy ale proklouzly do finálové skupiny, kde si shodně poradily s dalšími dvěma finalisty Bělou a Javorníkem a v závěrečném utkání si to rozdaly o celkové prvenství. Po remíze 0:0 pořadatelé nejprve chybně vyhlásili vítězem turnaje Nový Malín, který měl v tu chvíli lepší skóre, ale po upozornění na propozice se oba nejlepší celky turnaje dohodly na ještě jednom dodatečném finále, které mělo definitivně rozhodnout o vítězi. V emotivním utkání prokázal Jeseník větší touhu po úspěchu a po výhře 3:1 zvedli domácí hráči nad hlavu pohár za první místo. Po Lanškrouně, Šumperku a Mikulovicích se stávají čtvrtým vítězem Velikonočního turnaje U-11.

Letošního ročníku se účastnilo dvanáct mužstev rozdělených do dvou šestičlenných skupin. Dva nejlepší z každé skupiny pak hráli finálovou skupinu, další týmy bojovaly o umístění ve skupinách o 5. až 8. místo a 9. až 12. místo. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Jakub Uhřík z FK Jeseník.

KONEČNÉ POŘADÍ:

1. FK Jeseník, 2. FK Nový Malín, 3. FK Bělá pod Pradědem, 4. Dynamo Javorník, 5. FK Šumperk, 6. – 7. FK Vápenná a FK Mikulovice, 8. TJ Sokol Velké Losiny, 9. SK Lipová lázně, 10. SK Řetězárna, 11. Jiskra Králíky A, 12. Jiskra Králíky B.

Nejlepší hráč: Jakub Uhřík (Jeseník)
Nejlepší střelec: Štěpán Dostál (Nový Malín)
Nejlepší brankář: Jiří Horký (Šumperk)
Nejmladší hráč: František Válek (Řetězárna)

FOTKY Z TURNAJE