Jeseník – Šternberk 0 : 3

Jeseník prohrál podruhé v řadě třígólovým rozdílem, tentokrát na domácím stadionu proti Šternberku. Hosté potvrdili výbornou jarní formu, díky níž jdou od jedné výhry k druhé.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Když se oba soupeři naposledy střetli na jesenickém stadionu, byl z toho pro domácí pětibrankový debakl. Po roce si Šternberk opět odváží hladké vítězství a oplatil nám podzimní porážku z vlastního hřiště, kde Jeseník vyhrál 3:1.

Utkání přineslo zajímavý fotbal, v němž hosté ukázali, že se momentálně nacházejí ve velké herní pohodě. To se nedá říct o našem mužstvu, které prochází obdobím nezdarů a nejistot, chybějící sebevědomí se sice tým pokoušel nahradit bojovností a agresivitou, na vyzrálého soupeře to však nestačilo. V prvním poločase si Jeseník nepřipravil vlastně žádnou střeleckou pozici, která by zaváněla gólem. Pokusy zpoza šestnáctky byly buď příliš slabé, nebo příliš nepřesné. Šternberskou herní jistotu umocnila situace již z páté minuty, kdy útočník Čapek vyhrál klíčový souboj a přeloboval vybíhajícího Vránu. Druhý gól jsme dostali z penalty, které předcházela ztráta při rozehrávce a faul na pronikajícího útočníka. Zifčák nedal Vránovi šanci. Jeseník na konci první a na začátku druhé půle získal územní převahu, z té ale nepramenili příliš nebezpečné situace. V největší šanci se ocitl v 55. minutě Bříza, když se přetažený centr snažil usměrnit do sítě a těsně minul.  Jesenické naděje definitivně zhasly v 67. minutě, kdy rohový kop na bližší tyč poslal hlavou do brány Kuba.

Jeseník se pokusí zbavit herního trápení a najít ztracenou formu v následujcím „anglickém“ týdnu, ale obě utkání hrajeme venku: ve středu v Mohelnici a v neděli na HFK Olomouc.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 5. Čapek, 26. Zifčák, 67. Kuba.

FK Jeseník: Vrána – Nečesal (58. Kysela), Cekuras, Macura, Zrník – Mráz, Plhák, Minka (74. Novák), Vavrač – Bříza, Planý.

FK Šternberk: Kopřiva – Kuba D., Drmola, Kuba M., Zifčák, Tögel, Kryl (86. Petrík), Čapek (90. Mikula), Coufal, Hustý (63. Samek), Hlaváček.

Žluté karty: Minka, Vavrač – Hlaváček, Kryl, Drmola, Kuba D.

Rozhodčí: Dorušák – Kopecký, Konečný.

Diváci: 158