Jeseník – Všechovice 0 : 6

Obrovské problémy se sestavou, tři šestnáctiletí dorostenci ve hře, vynikající soupeř divizních parametrů – to vše se nám sešlo v sobotním odpoledni na domácím stadionu. Výsledek? Debakl.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Od první minuty bylo zřejmé, že máme co do činění s výborně připraveným protivníkem a v podání Všechovic jsme v této sezoně viděli patrně to nejlepší, co mohlo v rámci krajského přeboru přijet. Hosté ze Všechovic zaslouženě vedou soutěž a sobotní utkání ovládli ve všech činnostech. Jeseník měl velké potíže se soupeřových přechodem do útoku a zejména z levého křídla soustavně hrozilo nebezpečí. Domácímu týmu nelze upřít snaha a bojovnost, ale tento soupeř byl fotbalově jinde, věděl co chce hrát a jak toho docílit.

Jeseník si první velkou šanci připravil ve 21. minutě, kdy Vavrač našel přetaženým centrem na zadní tyči Mráze, a ten z bezprostřední blízkosti z voleje minul branku. To bylo v době, kdy už domácí tým prohrával 0:2, protože na jesenickou branku se každou chvíli valila útočná fotbalová lavina. Do přestávky Jeseník inkasoval ještě dvakrát a to soupeř milostivě neproměnil další gólovky. Na konci poločasu se podařilo domácím prověřit kvality všechovického gólmana, který nejprve vyškrábl Červeňákův pokus na roh a poté vychytal tutovku Macurovi.

Do druhé půle se šlo za stavu 0:4 a tak otázkou bylo jen to, zda se Jeseníku podaří odvrátit a korigovat debakl. Nepodařilo. V 54. minutě rozehráli hosté chytrý signál z přímého kopu, míč se dostal na hranici brankoviště, kde do prázdné brány zakončoval střelec Orava – 0:5. A čtvrthodinku před koncem se ještě z dálky trefil Plešek.

Jeseníku nebylo přáno zaznamenat aspoň jeden čestný úspěch. Bříza z úhlu pálil vedle a na konci v největší šanci neuspěl Vavrač. Příští týden čeká jesenické mužstvo prestižní duel v Zábřehu a poté domácí pokus o napravení reputace proti Litovli. Snad již s plnohodnotným a uzdraveným kádrem.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 14. Sehnálek, 18. a 54. Orava, 24. Plešek J., 31. Šindelek, 76. Plešek P.

FK Jeseník: Vrána – Novák, Cekuras, Macura, Vavrač – Mráz (21. Červeňák, 60. Krézek D.), Karakasidis, Plhák, Zrník – Bráblík (66. Tulis), Bříza.

Tatran Všechovice: Konečný – Hrdlička, Plešek J. (68. Minář), Plešek P., Hrabovský, Kelnar, Geryk, Šindelek (57. Mikulenka), Dluhoš, Orava (60. Rolinc), Sehnálek.

Žluté karty: Macura, Bříza, Tulis.

Rozhodčí: Brázdil, Slota, Machala.

Diváci: 168.