Zábřeh – Jeseník 6 : 1

Jeseničtí fotbalisté pokračují ve špatném jaru a po domácím debaklu zaznamenali další vysokou porážku.

Poslední výsledky jesenických fotbalistů připomínají spíš tenisový zápas. Po vítězství 6:3 na HFK Olomouc přišla domácí porážka 0:6 se Všechovicemi a teď „třetí set“ v Zábřehu. Jeseník se nachází ve velkém herním útlumu a dál se potýká se ztrátami v hráčském kádru. Do týmu se v tomto utkání sice vrátil útočník Planý, i tak ale na lavičku náhradníků opět usedli dorostenci.
Průměrné utkání nepřineslo velkou fotbalovou kvalitu, ale domácí nekompromisně trestali každou chybu soupeře. Rychlá křídelní hra domácích dělala Jeseníku velké problémy, ale první gól padl po chybě v rozehrávce, kterou potrestal ve 14. minutě Sitta. O chvíli později Okleštěkův centr nešťastně tečoval za záda vlastního brankáře Karakasidis.

Po změně stran domácí dvakrát v rychlém sledu udeřili a rozhodli o tříbodovém zisku. Jeseník byl směrem dopředu bezzubý. Nadějnou šanci měl v prvním poločase Plhák, několikrát se do dobré pozice probíjel Planý, ale jedinou gólovou radost zaznamenal Jeseník až v závěru, už za stavu 5:0, kdy přímý volný kop z hranice šestnáctky proměnil krásnou technickou střelou Mráz. Poslední slovo v zápase měli domácí, kteří v poslední minutě pečetili vysoké vítězství z rychlého brejku.

Zábřeh tímto zápasem úspěšně oslavil otevření zrekonstruovaného stadionu. Jeseník se pokusí lépe připravit na nejbližší domácí duel proti Litovli.

Branky: 14. a 59. Sitta, 18. Okleštěk, 59. a 70. Šincl, 90. Lepka – 85. Mráz.

Sestava: Vrána – Cekuras, Karakasidis, Macura, Zrník (70. Jandl) – Novák, Plhák, Mráz, Vavrač – Bříza, Planý (80. Tulis).