Jeseník – Černovír 3 : 2

Jistý vítěz dorosteneckého krajského přeboru Slovan Černovír útočil na unikátní bilanci sezony bez jediné porážky. Jenže v předposledním kole přijel do Jeseníku, kde neporazitelnost nejlepšího týmu soutěže skončila.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Předposlední utkání sezony v krajském přeboru dorostenců nabídlo na jesenickém stadionu výborný ofenzivní fotbal s řadou šancí na obou stranách. Domácí mužstvo od první minuty hrálo s maximální soustředěností a v celkovém hodnocení je jesenické vítězství zasloužené. I s ohledem na množství šancí, které si domácí připravili. Už v 5. minutě mohl skóre otevřít Bouchal, který mířil těsně vedle. Ve 12. už se Jeseník radoval, když krásnou kombinační akci vyšperkoval Červeňák chytrou přihrávkou mezi dva obránce na nabíhajícího Krézka, který chladnokrevně přeloboval gólmana. Hosté se do tempa zápasu dlouho nemohli dostal, ale v závěru poločasu zatlačili Jeseník do těžké defenzivy a z několika standardek vznikly nebezpečné situace. V této chvíli podržel mužstvo brankář Balčirák. Ve 43. minutě při sílícím tlaku soupeře se domácím podařilo založit rychlý brejk, Červeňák se řítil sám na branku, ale minul.

Druhý poločas přinesl vyrovnaný a bojovný fotbal, Jeseník i nadále aktivním napadáním dostával soupeře do nepříjemností, hosté zase těžili z centrů a rohových kopů. Na jesenické straně měl opět smůlu Červeňák, jehož technický pokus skončil na tyči. V 65. minutě Bouchal rozehrál standardku od postranní čáry, jeho centr našel přesně hlavu Tulise, který ve výskoku poslal míč přesně k tyči – 2:0.

Černovír v této fází zápasu propadal v obraně a Jeseník mohl soupeře definitivně dorazit, jenže trestuhodně zahazoval gólové šance. Hosty nakopl až kontaktní gól ze 75. minuty, kdy obrana odvrátila vysoký míč, ale k dorážce se dostal nejlepší střelec soutěže Hanus a bylo to 2:1. Černovír vycítil příležitost k odvrácení hrozící první porážky v sezoně a vytvořil si převahu, ale nikoliv výrazné střelecké možnosti. A tak v 87. minutě potrestal Jeseník riskantní hru soupeře a do otevřené obrany potřetí udeřil: Červeňák zachytil malou domů černovírského obránce, jeho střelu sice gólman vyrazil, ale jen k Latzelovi, který předložil míč volnému Krézkovi, a ten svým druhým gólem pečetil jesenickou výhru. Poslední slovo měli přece jen hosté, když v nastaveném čase proměnili penaltu. Hned po ní rozhodčí ukončil zápas.

Jesenický dorost po vynikajícím výkonu získal cenný skalp vítěze soutěže. Černovír v celé szoně ztratil jen čtyři body a všechny s Jeseníkem.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 15. Krézek D., 65. Tulis, 87. Krézek D. – 74. a 90. Hanus.

Sestava: Balčirák – Daniel, Sytař, Tulis, Dřímal – Horák, Marek, Krézek – Latzel, Červeňák, Bouchal. Střídal: Jandl.