Letní příprava zahájena

Jeseník tento týden zahájil letní přípravu na novou sezonu. Pod vedením nového trenéra Bronislava Mlynáře se do úterního tréninku zapojilo dvacet hráčů, na čtvrtečním tréninku bylo přítomno osmnáct hráčů.

Mužstvo bude trénovat třikrát týdně a v rámci přípravy sehraje i dvě přátelská a jedno pohárové utkání. Všechny tři plánované zápasy bude hrát Jeseník na hřištích soupeřů. V neděli 21. 7. se představí v Břidličné a v sobotu 27. 7. v Letohradě. V semifinále okresního poháru narazí Jeseník na Lipovou lázně, termín je v jednání a pravděpodobně se bude hrát v pátek 26. 7.

Co se týká změn v kádru, jistý je odchod nejzkušenějšího hráče mužstva Kuby Karakasidise, který působil coby hrající trenér a na závěr kariéry odchází do mateřských Mikulovic. Citelnou ztrátou bude také odchod Davida Macury, který se stěhuje do Brna a pravděpodobně tam i zakotví v některém místním klubu. Z hostování se vracejí Lukáš Urban a Petr Novák a do přípravy trenér Mlynář přizval i některé dorostence. Pokračuje tak další omlazování a postupná přestavba jesenického mužstva.

Nová sezona krajského přeboru odstartuje v sobotu 3.8. domácím zápasem se Zábřehem.