Břidličná – Jeseník 6 : 2

Kvalitní tým Břidličné, kde se netají divizními ambicemi, byl prvním soupeřem našeho mužstva v letní přípravě. Po slibném začátku přišla tvrdá realita – soupeř byl lepší a zaslouženě zvítězil.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Na dobře připraveném hřišti v Břidličné začal Jeseník dobře, pohybem si získával převahu a kolmými přihrávkami za obranu se snažil dostávat do šancí. Kyselovi chyběl krok, aby byl u míče dříve než gólman. V 7. minutě už se hosté radovali, když Plhákovu průnikovou přihrávku převzal Bříza a střelou pod vybíhajícím gólmanem otevřel skóre. První čtvrhodinka patřila našemu týmu, zbytek poločasu už se ale hrál plně v režii domácích. Ti hráli jednoduše a přímočaře, naopak jesenické defenzivě scházela jistota a sehranost. Několik šancí ještě Pastucha pochytal, ve 25. minutě ale již kapituloval a do přestávky lovil míč ze své sítě ještě dvakrát.

Do druhé půle oba trenéři obměnili sestavy, Jeseník poslal na hřiště pětici dorostenců, včetně gólmana. Zápas od 60. do 75. minuty ovlivnila bouře a silný liják. V něm dali hosté svůj druhý gól, když Červeňák vyhrál souboj na půlce, křížným pasem našel nabíhajícího Krézka, jehož střelu gólman sice zblokoval, ale dobíhající Bříza zakončoval do prázdné branky. Druhá půle nicméně znovu skončila vítězstvím domácích 3:1.

Trenér Bronislav Mlynář během utkání vyzkoušel na pozici stopera vedle Cekurase zkušeného Vavrače, v druhé půli pak nejprve Mráze a poté i Nečesala. V brance testoval Jeseník dorostence Bronislava Jurčáka, odchovance Mikulovic, který studuje v Šumperku a dosud chytal v Zábřehu. Dalším zapůjčeným hráčem, který nastoupil v tomto přípravném utkání, je Karel Bajza, odchovanec jesenického dorostu hrající poslední roky za Českou Ves.

Další přípravný zápas sehraje Jeseník v sobotu 26.7. v Letohradu. Pohárové utkání v Lipové lázních se odehraje v neděli 27.7. od 14 hodin.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 7. Bříza (0:1), 72. Bříza (2:4)

Sestava: Pastucha (46. Jurčák) – Bajza, Cekuras, Vavrač, Zrník – Kysela, Bráblík, Plhák, Mráz, Planý – Bříza. Střídali v 2. poločase: Nečesal, Kmínek, Krézek, Tulis, Červeňák.