Pohár v Lipové

Další ročník krajského přeboru startuje za týden, ale již tuto neděli sehraje naše mužstvo první soutěžní zápas nové sezony. V Lipové nás čeká semifinále okresního poháru.

Bezkonkurenčně nejkratší výjezd sezony. V neděli 28.7. se Jeseník představí na hřišti Lipové-lázně. Když jsme naposledy hráli pohárové utkání, byla z toho velká sláva: před dvěma lety v druhém kole Mol cupu přijela do Jeseníku tehdy ještě druholigová Opava a vyhrála na našem stadionu 4:2. Od té době se Jeseník v pohárových soutěžích neukázal, až letos podal přihlášku do okresního poháru, z něhož vede cesta do krajské části a odtud pak do příštího ročníku celostátního poháru.

V okresním poháru je známý první finalista, kterým jsou Bernartice. Nováček I.B třídy doma zdolal účastníka I.A třídy Českou Ves 2:0. Druhý finalista vzejde z konfrontace Lipové a Jeseníku, tedy souboj jedenáctého mužstva posledního okresního přeboru proti pátému týmu krajského přeboru.

V jesenickém dresu by mohli diváci v Lipové vidět i dva odchovance lipovského fotbalu Marka Cekurase a Lukáše Urbana, kteří v žákovských kategoriích přešli do Jeseníku.