Želatovice – Jeseník 2 : 3

Po dobrém výkonu šťastné vítězství. Zatímco v domácí premiéře vyšel Jeseník proti Zábřehu naprázdno, ze Želatovic si odváží velmi cenné tři body.

Předzápasové zprávy z jesenického tábora nevěstily nic dobrého. Z úvodního utkání proti Zábřehu si odnesli nejrůznější šrámy Mráz, Cekuras, Bříza či Cundrla, stále chybí Planý a marodku před zápasem ještě rozšířil Plhák. Stoper Cekuras a útočník Bříza se stihli dát jakžtakž do pořádku, aby mohli nastoupit v Želatovicích, s ostatními jmenovanými ale trenér Mlynář počítat nemohl. A tak poprvé od začátku nastoupil osmnáctiletý dorostenec Kmínek, kterého po hodině vystřídal ještě o dva roky mladší Červeňák.

I přes tyto těžkosti Jeseník zápas zvládl. Sice už po pěti minutách prohrával, když neubránil rohový kop, ale po zbytek poločasu jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme otočili výsledek. Nejprve Minka potáhl míč k bráně, našel volného Břízu, který dal první jesenický gól v nové sezoně. A do přestávky už šli hosté s náskokem, když Bráblíkův nákop z půli hřiště vyhrál v hlavičkovém souboji Bříza a nabíhající Zrník se nemýlil – 1:2!

Po změně stran se stala osudnou pro jesenickou defenzivu opět pátá minuta, kdy domácí rychle vyšachovali několik hráčů soupeře a Zehnálek vyrovnal. Rozhodující moment přišel v 69. minutě a vzbudil velké emoce. Bříza po souboji v pokutovém území upadl, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře, což se hostům velmi nelíbilo. Jenže po chvíli si hlavní sudí všiml, že asistent mu signalizuje přerušení hry a po konzultaci byla nařízena penalta. Z pohledu asistenta s praporkem se jednalo o faul. To se zase nelíbilo domácím, nicméně po dlouhých a vášnivých diskuzích si Adam Bříza postavil míč na penaltový puntík a chladnokrevně vrátil Jeseníku vedení.

Poslední fáze utkání se hrála výhradně v režii Želatovic, jejich tlaku hosté odolávali, přežili několik šancí a doslova vydřeli těsné vítězství.

Branky: 5. Dlouhý, 50. Zehnálek – 31. Bříza, 39. Zrník, 69. Bříza (pen.)

FC Želatovice: Čech – Calábek (70. Goldemund L.), Goldemund R. (78. Koplík), Zehnálek, Zapletal, Němec, Skopal, Mackovík Dlouhý, Koutný (83. Němec), Čtvrtníček.

FK Jeseník: Pastucha – Bajza (85. Urban), Janíček, Cekuras, Vavrač – Kmínek (56. Červeňák), Minka, Bráblík (81. Nečesal), Zrník – Kysela, Bříza.

Žluté karty: Němec – Minka, Vavrač, Červeňák.

Rozhodčí: Sedláček – Brázdil, Petrásek.

Diváci: 70