Jeseník – Opatovice 5 : 1

Jeseník napravil klopýtnutí z prvního kola a na domácím stadionu tentokrát nezaváhal. Soupeř z dalekých Opatovic odjížděl s debaklem.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Vynikající vstup do zápasu. V 5. minutě Plhák zatočil přímý volný kop k bližší tyči, gólman vyrazil k volnému Janíčkovi, jeho hlavičkový pokus zastavilo břevno, ale další odražený míč přistál na noze volného Vavrače, který z blízka do prázdné branky otevřel skóre. Rozruch a zmatky v opatovické defenzivě pokračovaly a v 8. minutě kopal Jeseník penaltu za hraní rukou. Bříza, na rozdíl od předchozího utkání v Želatovicích neproměnil, napálil míč do gólmana Vinklárka. K následné dorážce se dostal Kysela a trefil nebesa. Ve 14. se domácí přece jen radovali a byli tak odměněni za aktivní útočnou hru: Minkův přetažený centr hlavičkoval Bříza, obrana odvrátila k Cundrlovi, jehož rána se odrazila k Plhákovi a ten už se nemýlil. Po pasivních patnácti minutách Opatovice ukázaly, že to dopředu také umějí a výsledkem jejich vydařené herní pasáže byl kontaktní gól Veselky, který se protlačil do šance a křížnou střelou nedal Pastuchovi šanci. Do kabin se přesto šlo s dvoubrankovým jesenickým náskokem, když Kyselův centr obrana odvrátila znovu jen k Plhákovi, který poslal míč po zemi k tyči.

Jeseník i ve druhé půli několikrát mohl potrestat špatné opatovické bránění, navíc hostům se zranili dva hráči a na hřišti se několikrát pořádně zajiskřilo. V rozmezí jedenácti minut rozdal rozhodčí šest žlutých karet. Žduchanice a nervozní atmosféra provázely i závěr utkání. V něm už domácí tým výsledkově jasně dominoval. V 70. minutě Jeseník potrestal rohový kop soupeře rychlým protiútokem, výborný Minka utekl přes půlku hřiště a před brankou předložil gólovou nabídku sprintujícímu Bráblíkovi, který do prázdné dával na 4:1. A poslední slovo měl Bříza, který přece jen prolomil střeleckou smůlu, obešel dva soupeře a tvrdou střelou uzavřel gólovou bilanci.

Jeseník po dobrém výkonu slaví jasné vítězství a za týden se představí opět doma, když na náš stadion přijede Slovan Černovír i se svým fanouškovským kotlem.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 5. Vavrač, 14. Plhák, 31. Plhák, 70. Bráblík, 86. Bříza – 19. Veselka.

FK Jeseník: Pastucha (86. Jurčák) – Bráblík, Janíček, Vavrač, Zrník – Kysela, Cundrla, Plhák, Minka (77. Krézek), Červeňák (62. Planý) – Bříza.

TJ Sokol Opatovice: Vinklárek – Sigmund, Rolinc, Chrastina (46. Zela), Gerhard, Veselka, Klvaňa P., Janásek (74. Vymětalík), Klvaňa T., Kurfürst (25. Durčák), Strnadel.

Žluté karty: Minka, Bráblík, Cundrla, Vavrač – Klvaňa P., Sigmund.

Rozhodčí: Štětka – Slota, Čampišová.

Diváci: 145