Startují mládežnické soutěže

Náš mužský tým se připravuje už na čtvrté kolo nové sezony, ale pro dorostence a žáky startuje nový soutěžní ročník až nyní.

žáci FK Jeseník vstoupí do krajského přeboru 2019/20 domácím zápasem proti Čechovicím v sobotu 24.8. Starší žáci U-15 hrají v tradičním čase 10:00, mladší žáci U-13 v 11:45. V obou týmech došlo k hráčským změnám jednak posunem hráčů do vyšších kategorií, a také odchody některých talentů do lepších soutěží. Například Filip Oříšek, který je dalším zástupcem Jeseníku v Regionální akademii Olomouc, jde na zkušenou do Sigmy. Artur Sroka zase odchází do FK Šumperk. Několik nových kluků zase přichází do Jeseníku z okolních vesnic. Ke změnám dochází také na trenérských židlích. Libor Sláma v minulé sezoně dovedl Jeseník k prvenství v krajském přeboru kategorie U-13 a nyní přebírá starší žáky U-15, kde vystřídá Vladislava Vyvážila. Úspěšné mužstvo mladších žáků nově přebírá progresivní trenérská dvojice Matěj Planý (20 let) – Tomáš Cundrla (17 let).

Do nové sezony vykročí v sobotu také naši dorostenci, kteří se pokusí v kraji vylepšit loňské třetí místo. V prvním kole míří na olomoucké předměstí do Chomoutova, kde se hraje od 14:15. Trenér Karel Cundrla se hned v úvodních kolech bude muset obejít bez několika hráčů, především z důvodu prázdninových brigád a dovolených. Kompletní tým bude k dispozici pravděpodobně až od září. V letním období mužstvo opustil Jan Bouchal, který přestupuje do Šumperka, a Matyáš Latzel, jenž se vrací do mateřské Žulové, kde chce hrát za muže. Brankář Jan Malysa odchází na střední školu do Prostějova, za který bude i chytat. Připomeňme, že v kádru mužů FK Jeseník jsou trvale zařazení hráči, kteří věkově spadají do kategorie dorostu a mohou tedy v případě potřeby naskočit do dorosteneckého přeboru (Marek Cekuras, Jan Zrník, Patrik Kmínek).