Jeseník – Černovír 4 : 0

Tak tohle by šlo. Kde Jeseník před týdnem skončil s Opatovicemi (5:1), tam navázal hned dalším domácím zápasem s Černovírem. Po výborném výkonu a festivalu zahozených šancí si Jeseník připisuje třetí vítězství v řadě.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Utkání začalo s dvacetiminutovým zpožděním kvůli poruše autobusu hostujícího mužstva. Černovír v úvodním kole překvapil favorita ze Šternberka a něco podobného chtěl připravit i v Jeseníku. Narazil ale na agresivního běhavého soupeře, který  důrazem a výborným presinkem získával územní převahu a v ní i gólové šance. Útočné operace řídila uprostřed hřiště zkušená dvojice Minka – Plhák a v zakončovatele se proměnil Mráz, který v 6. a 18. minutě dostal průnikové přihrávky za obranu a ve svých šancích byl strojově přesný. Jeseník rychle vedl 2:0 a když ve 27. minutě Bříza krásnou ranou z voleje přidal třetí trefu, vypadalo to na jasnou záležitost. Jeseník byl ale vůči soupeři více než milostivý, protože následující tutovky benevolentně zahazoval.

Po změně stran začali trochu hrát i hosté a mladý dorostenec Hanus se ocitl ve dvou příležitostech. Jednou minul, podruhé kouzlil Vrána. Černovírská obrana však stále připomínala lázeňskou kolonádu a jeseničtí chodili sami na branku a dál pálili slepými. Až v 79. minutě domácí střelecky potěšili diváky: Plhák zachytil rozehrávku, vyslal do brejku sprintujícího Bráblíka, který sám před gólmanem uzavřel gólový účet.

Utkání bohužel nedohrál zraněný Minka, kterého na poslední minuty nahradil druhý brankář Pastucha. Ten se dokonce mohl v poslední minutě zapsat mezi střelce, ale po Mrázově přihrávce svoji životní šanci promarnil.

Potěšitelné konstatování posledních týdnů: Jeseník má výsledky a k tomu hraje pěkný fotbal. Bude to stačit za týden v Mohelnici?

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 6. Mráz, 18. Mráz, 27. Bříza, 79. Bráblík.

FK Jeseník: Vrána – Vavrač, Janíček, Cekuras, Zrník (69. Bráblík) – Mráz, Plhák, Cundrla (65. Bajza), Minka (86. Pastucha), Kysela – Bříza (67. Planý).

TJ Slovan Černovír: Blažek – Rak, Tomčík, Kirschbaum, Láner (46. Šiška), Meissner, Pulkert, Dočkal (72. Kesler), Vyroubal, Švancara, Hanus.

Žluté karty: Mráz, Cekuras – Rak, Vyroubal, Meissner, Dočkal, Kirschbaum.

Rozhodčí: Pospíšil – Kološ. Habermann.

Diváci: 140.