Jeseník – Lutín 3 : 0

Jeseník navázal na tříbodový výkon z Velkých Losin a v domácím prostředí udolal nevyzpytatelný Lutín.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Mužstvo z Lutína se dva roky hřálo na výsluní krajského přeboru, letos ale zatím prožívá ústup z pozic a z úvodních osmi utkání získalo jen tři vítězství. Jeseník byl v zápase lepší a soupeři za devadesát minut prakticky nedovolil vážnější ohrožení Vránovy branky.

Smolařem dne se stal domácí Karel Bajza, který už po deseti minutách musel odstoupit ze hry pro zranění a než zápas skončil, už se procházel mezi diváky o berlích po návratu z nemocnice. Přejeme brzké uzdravení a trenérovi Mlynářovi i v příštích zápasech stejně šťastnou ruku při střídání jako v sobotním duelu. Na hřiště místo zraněného Bajzy poslal Urbana, který svým důrazem a napadáním pořádně rozvířil klima v lutínské defenzivě a ve 29. minutě po krásném Břízově centru hlavou otevřel skóre. O chvíli později to mohlo být ještě veselejší: Bříza byl v průniku zastaven nedovoleně a kopala se penalta. Kapitán Plhák nejprve napálil míč do gólmana Nejezchleba a následnou dorážku z malého vápna poslal nad. Mimochodem, před rokem v Jeseníku stejný gólman také chytil penaltu, tehdy byl neúspěšným exekutorem Bříza a Lutín si odvážel vysoké vítězství 4:0.

To tentokrát nehrozilo, protože po změně stran domácí zvládli zápas takticky vyspělým výkonem a očekávaný tlak soupeře se nedostavil. Brankář Vrána neměl v druhé půli pořádný zákrok, naopak v 57. minutě mohl uklidnit jesenické řady Bříza, jehož střelu zastavila tyč. Jestliže první půle přinesla hru plnou ostrých střetů a soubojů, v druhé části se hrál pohledný fotbal. Na góly se ale čekalo až do úplného závěru – Jeseník potrestal dva brejky a zásluhou Břízy a Kysely zvítězil hladce 3:0.

Za týden hrajeme v Ústí, které v červnu sestoupilo z divize a zatím nasbíralo o tři body víc než Jeseník.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 29. Urban, 87. Bříza, 88. Kysela.

FK Jeseník: Vrána – Bajza (13. Urban, 74. Minka), Janíček, Cekuras, Zrník – Bráblík, Mráz, Plhák, Planý – Kysela, Bříza (88. Červeňák).

Sigma Lutín: Nejezchleb – Chrást, Los, Brhel, Skoumal, Schön, Konečný (31. Tichý), Vymazal, Gallik, Kráčmar (69. Prucek), Rec (77. Dohnal).

Žluté karty: Plhák, Urban, Mráz – Chrást, Skoumal.

Rozhodčí: Šteier – Habermann, Samek

Diváci: 145.