Ústí – Jeseník 3 : 0

Jeseník se v sobotním odpoledni představil na půdě „starého známého“. V první půli hráli hosté dobrý fotbal, ale po neproměněné penaltě jsme naopak z pokutového kopu sami inkasovali a zkušeného soupeře jsme tak nasměrovali ke třem bodům.

Ten region je poněkud rarita. V rádiusu pouhých 12 kilometrů se nacházejí čtyři kluby na hraně krajského a moravské fotbalu. Hranice a Všechovice jsou v divizi, Ústí a Opatovice v krajském přeboru. Nepočítáme-li městský klub z Hranic, pak se již několik let vesnice s pár stovkami obyvatel předhánějí, kdo bude mít nejlepší fotbalový klub v regionu. Ambice nemalé, rivalita obrovská.

V sobotu odpoledne dorazil Jeseník do Ústí, které dva roky bojovalo v divizi a letos v červnu sestoupilo zpět do kraje. Vzájemné zápasy mají bohatou historii. Ve společné divizní sezoně 2017/18 jsme v Ústí remizovali 1:1. Dva roky předtím, v jarní části krajského přeboru 2016 jistý postupující Jeseník deklasoval domácí Ústí 9:0! Bylo jasné, že něco takové se tentokrát nezopakuje. Domácí se na zápas připravili, přesto výsledek je pro hosty dost krutý. V prvním poločase Jeseník nehrál špatně, držel míč a dobrým pohybem diktoval tempo hry. Domácí ale potrestali chybu z 10. minuty, kdy šli do vedení. Pak mohl Jeseník vyrovnat, když po faulu na Břízu nařídil rozhodčí penaltu. Sám faulovaný hráč si postavil míč a – nedal. Druhá neproměněná penalta Jeseníku v druhém utkání za sebou ovlivnila další vývoj zápasu. Těsně před přestávkou šel Janíček do skluzu v pokutovém území – dle našich hráčů čistý zákrok, ale rozhodčí to viděl jinak. Druhá nařízená penalta v tomto utkání a exekutor byl tentokrát úspěšný. Ústí získalo před přestávkou uklidňující dvoubrankový náskok a po změně stran kontrolovalo zápas. V 64. minutě přidali domácí třetí branku, Jeseník se na odpověď nezmohl.

Branky: 10. Šerý, 44. Pančochář (pen.), 64. Král.

TJ Sokol Ústí: Urbášek – Bočan, Sencovici, Holoubek (88. Pecha), Pančochář, Šnejdrla, Kádě (81. Motloch), Šerý (56. Křenek), Váňa (86. Jambor), Král, Smolka.

FK Jeseník: Pastucha – Bráblík (70. Bajza), Janíček, Cekuras, Zrník – Kysela, Mráz (83. Kmínek F.), Plhák, Planý – Bříza, Urban (53. Vavrač).

Žluté karty: Šnejdrla, Sencovici – Mráz, Janíček.

Rozhodčí: Motal – Vedral, Štětka.

Diváci: 179.