Jeseník – Lipová 2 : 3

Za soustavného lijáku se hrálo v Jeseníku další utkání krajského přeboru. Po porážce v Ústí naše mužstvo znovu třikrát inkasovalo a přes dobrý herní projev zůstal Jeseník opět bez bodu.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Počasí, že by psa ven nevyhnal, ale fotbalisté i v tomto sobotním nečasu tvrdě bojovali o další krajské body. Do Jeseníku dorazil nováček z Lipové, malé obce na Prostějovsku), kde se před dvaceti lety hrála divize a pak dokonce čtyři sezony i třetí liga.

Domácí inkasovali už ve 3. minutě po rohovém kopu, jejichž bránění v poslední době Jeseník neřeší zrovna nejlépe  (před týdnem v Ústí dva ze tří obdržených gólů padly také po rozích). Pak ale patřilo hřiště domácímu celku, který si připravil i několik šancí: Břízova hlavička šla těsně nad, Vavračova střela z dálky lízla břevno a Bráblíkovu gólovou střelu zblokovali lipovští obránci. Přímočarý přechod do útoku Jeseník zvládl i ve 21. minutě, Vavrač posunul míč do břehu Břízovi, který přízemní střelou z úhlu kolem padajícího gólmana vyrovnal na 1:1. Lipová byla směrem dopředu skromnější, ale každý její útočný manévr znamenal pro Jeseník velké nebezpečí. A ve 35. minutě si hosté vzali vedení nazpět. Fialkův přímý volný kop z 20 metrů jesenická zeď tečovala a na změnu směru byl gólman Pastucha bezmocný.

Ve druhém poločase předváděl Jeseník útočný fotbal. Ve 49. bylo znovu vyrovnáno, když Vavrač v šestnáctce převzal míč a tvrdou střelu poslal od tyče do sítě. Pak si domácí připravili nespočet zajímavých možností a některé akce doslova volaly po gólové koncovce. Hosté se ocitali pod čím dál větším tlakem a působili dojmem, že každým okamžikem již musejí kapitulovat. Jeseničtí ztráceli zábrany a za každou cenu chtěli rozhodnout zápas a to se jim stalo osudným. V 83. minutě tým z Lipové zachytil domácí rozehrávku a rychlý výpad do otevřené obrany zakončil hlavičkou střídající Štěpánek.

Jeseník si porážku určitě nezasloužil, hosté byli šťastnější a odvážejí si ze severu všechny body.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 21. Bříza, 49. Vavrač – 3. Milar, 35. Fialka, 83. Štěpánek.

FK Jeseník: Pastucha – Bajza (86. Urban), Janíček, Cekuras, Zrník – Bráblík (69. Minka), Mráz, Plhák, Vavrač – Kysela, Bříza.

SK Lipová: Výmola – Přikryl D. (54. Štěpánek), Hrabálek, Žilka, Takáč, Drexler (69. Přikryl A.) Holešinský (90. Novák), Milar, Palla, Fialka (79. Vybíhal), Horák.

Žluté karty: Mráz – Palla.

Rozhodčí: Perutka – Brázdil, Halenka.

Diváci: 60