Dolany – Jeseník 1 : 5

Nejvyšší vítězství v sezoně, navíc na soupeřově hřišti. O pět branek se postaralo pět různých hráčů a i bez Minky a Planého Jeseník herně zvládl venkovní utkání.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Dolany v domácím prostředí v této sezoně ještě nevyhrály a jejich střelecká bilance v podobě pěti branek v jedenácti zápasech je naprosto tristní. Stejně jako v minulých dvou sezonách se tento tým řadí mezi vážné kandidáty na sestup.

Přes vysoké vítězství měl Jeseník těžké chvíle, především v prvním poločase. Zpočátku hosté hráli kombinačně po zemi a dařilo se jim snadno přecházet přehuštěný střed hřiště. Rychlý gól, kdy se po Zrníkově rohovém kopu prosadil hlavou Janíček, uklidnil jesenické řady, ale ne na dlouho. Odhodlaně bojující domácí tým ve 22.minutě získal pokutový kop po faulu Cekurase a Grézl vyrovnal. Hosté pak změnili hru a nakopávanými balony se snažili oslovit útočnou dvojici Bříza – Urban. Prvně jmenovaný měl velkou šanci, když se snažil přelobovat vybíhajícího gólmana, ale minul branku. Ještě větší gólovka čekala na Bráblíka, který dostal krásnou přihrávku do uličky a napálil brankáře. Až v závěru poločasu Bříza vysunul Mráze, ten si položil i gólmana a z úhlu trefil na 1:2. V nastaveném čase pak Jeseník po ubráněném rohovém kopu zahrál rychlý brejk, Bráblík po osmdesátimetrovém sprintu s balonem našel nabíhajícího Plháka a ten sám před brankou zachoval rozvahu – 1:3.

Zdaleka ale nebylo rozhodnuto. Dolany vletěly do druhé půle s velkým elánem a případný kontaktní gól by byl pořádnou vzpruhou pro jejich nadšenou bojovnost. Jeseník se přizpůsobil „hurá“ fotbalu a připravil si opět více šancí než soupeř. Několikrát šli jeseničtí hráči do otevřené obrany, ale zahazovaly vyložené příležitosti. Na pojistku v podobě čtvrtého gólu se tak čekalo až do 78. minuty, kdy Plhák vysunul Břízu a ten konečně protrhl střeleckou smůlu v tomto utkání. O chvíli později po dalším rychlém protiútoku a parádní kombinaci zakončoval do prázdné branky Kysela.

Jeseník si veze tři body po vysokém vítězství, které bude potvrzovat v domácím duelu s Kralicemi, jež rovněž patří do sestupové zóny.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 22. Grézl – 11. Janíček, 41. Mráz, 45. Plhák, 78. Bříza, 82. Kysela

FC Dolany: Chlanda – Boukhatem, Outlý, Jíša (81. Samek), Vrána, Pírek, Valouch (46. Hradil, 51. Korec), Vlk (26. Schwarz), Křivánek, Doubrava (46. Bergmann), Grézl.

FK Jeseník: Vrána (46. Pastucha) – Bajza, Janíček, Cekuras, Zrník – Bráblík (76. Kmínek P.), Mráz, Plhák, Vavrač – Urban (60. Kysela), Bříza.

Žluté karty: – Kysela

Rozhodčí: Machala – Slota, Halenka.

Diváci: 60.