Mladší žáci opět suverénní

JESENÍK – MOHELNICE 11 : 1 (5:1)

Naše U-13 hostila na prvního máje Mohelnici, tedy tým, který byl na podzim nejtěžším protivníkem našich mladších žáků (v Mohelnici jsme po velkém boji vyhráli 1:0). Odveta na domácím hřišti ale vyzněla jednoznačně pro Jeseník, který si navíc proti soupeři z popředí tabulky opět vydatně vylepšil skóre.

Mohelnice se v jarní části potýká s herním i výsledkovým útlumem a vzájemné utkání v Jeseníku ukázalo velký rozdíl v kvalitě, ale hlavně v přístupu. Zatímco na jeseničtí hráčích byla vidět velká chuť do hry a radost z fotbalu, hosté působili odevzdaným dojmem.

Hned po úvodním hvizdu ukázal svůj typický průnik obranou Honza Zrník a ve třicáté vteřině otevřel skóre. Ale brzy po rozehrávce předvedla Mohelnice přímočarou akci po křídle, na jejímž konci byl faul domácího hráče v brankovišti a rozhodčí správně nařídil penaltu. Slabou a špatně mířenou střelu brankář Látka chytil, bleskovým vyhozením rozehrál brejkovou akci, kterou zakončil Dan Krézek druhým gólem. Mohelničtí tak nejenže pohrdli velkou šancí na vyrovnání, ale sami bezprostředně poté inkasovali. Když Honza Zrník přidal třetí branku, bylo prakticky po zápase. Jeseník kontroloval další vývoj i přesto, že za stavu 4:0 dovolil soupeři jeden čestný úspěch.

Po změně stran přidali domácí v rychlém sledu další branky a v osmnáctém utkání sezony zaznamenali osmnáctou výhru, přičemž posedmé překonali dvoucifernou hranici. Utkání se vydařilo Honzovi Zrníkovi, který dal šest gólů, dvakrát se trefil Matyáš Latzel, po jedné brance přidali Dan Krézek, Tomáš Cundrla a Marek Cekuras.

Sestava FK Jeseník U13: Látka – Sytař, Cekuras, Dostál – Zrník, Cundrla, Bouchal – Krézek. Střídali: Tulis, Latzel, Plšek. Trenéři K.Cundrla, K.Zelinka.

P1220212 P1220195 P1220198P1220191 P1220206