Mohelnice – Jeseník 2 : 3

Tyhle rozhodující góly v posledních okamžicích! Nebetyčná extáze na straně vítězů a totální zmar a zklamání v řadách poražených. Hrdinou okamžiku v Mohelnici se stal osmnáctiletý Jirka Horák. Před novou sezonou přišel z dorostu, dosud naskakoval vždy jen jako střídající hráč, stejně tak i v Mohelnici, když šel na hřiště až v 85. minutě. A o pár chvil později svým prvním gólem v dospělém týmu napsal nádhernou tečku za velkým zápasem!

PŘED UTKÁNÍM

Do sestavy se mohl vrátit po jednozápasovém trestu Cekuras a po dovolené gólman Pastucha. Na lavičku už usedla i brankářská dvojka Bašný. Ostatní „marodi“ zůstávají ještě mimo hru a tak do Mohelnice necestovali Vavrač, Kysela, Planý ani Křivohlávek. Na mohelnickém stadionu se od letoška hrává v netradičním čase v sobotu od 10:30 a tento čas nesvědčil v prvním kole Medlovu (3:1) ani ve třetím kole Zábřehu (4:1). Domácí plánovali udržet stoprocentní úspěšnost z vlastního hřiště a Jeseník toužil po prvních venkovních bodech.

PRŮBĚH UTKÁNÍ

Byla to nelítostná bitva, jak ostatně vždycky s tímto historickým rivalem jesenického fotbalu. Hrálo se tvrdě, vyhecovaně a soupeři si nic nedarovali. Před čtyřmi lety slavil Jeseník právě v Mohelnici výhrou 3:2 definitivní stvrzenku historického postupu do divize. Z tehdejšího úspěšného kádru vyběhli k sobotnímu duelu v jesenické sestavě už jen tři pamětníci Bříza, Minka a Plhák. Euforie ze stejného výsledku se nyní opakovala. Mohelnice vedla po poločase 1:0, na začátku druhé půle Jeseník dvěma góly v rychlém sledu otočil výsledek. Domácí ale po rohovém kopu znovu skórovali a vyrovnaný zápas už už směřoval k penaltovému rozuzlení. Jenže pak se míč dostal ke střídajícímu Horákovi a ten pár desítek vteřin před koncem, snad svým druhým dotekem v zápase, rozhodl o třech bodech pro Jeseník. Hosté pak přežili i mohelnický nápor v tříminutovém nastavení.

BRANKY

39. min: Čank 1:0 – Mohelničtí od počátku hrozili po křídlech a v závěru poločasu jeden z těchto průniků vyšel. Po centru z levé strany se na dvakrát prosadil neobsazený Čank.

47. min: Plhák 1:1 – Parádní nástup do druhé půle a krásná akce, kdy Fredy Červeňák poslal míč před branku, Adam Bříza šikovně patičkou sklepl na Patrika Plháka, který svojí bleskovou kličku zakončil přesnou střelou.

49. min: Cundrla 1:2 – Domácí se ještě nevzpamatovali ze ztráty vedení a už prohrávali. Plhákův rohový kop proletěl až na vzdálenější roh šestnáctky a čerstvě plnoletý Tomáš Cundrla technickým obstřelem poslal míč do sítě.

56. min: Srdýnko 2:2 – Přetahovaná o výsledek pokračovala a slovo měla Mohelnice. Po rohovém kopu zůstal neobsazený Srdýnko a domácí vyrovnali.

89. min: Horák 2:3 – Trenéři už se rozmýšleli, koho pošlou do penaltového rozstřelu, když Jeseník podnikl rychlý přechod do útoku, Bříza se zničehonic ocitl před brankou a v gólové šanci trefil brankáře. Naštěstí se odražený balon dostal k Jirkovi Horákovi, který dobíhal z druhé vlny a do odkryté branky bouchl vítězné razítko!

HODNOCENÍ

Libor Sláma, trenér: „Před týdnem doma s Rapotínem jsme měli dost smůly, teď se to otočilo v náš prospěch. Mám obrovskou radost za kluky, kteří si od vybojovali a odměnou za výborný a poctivý výkon byla euforie z vítězného gólu v předposlední minutě.“

FAKTA

Branky: 39. Čank, 56. Srdýnko – 47. Plhák, 49. Cundrla, 89. Horák.

FK Mohelnice: Hora – Kuba, Pinkava, Čank, Pauliny, Heidenrech, Srdýnko, Kožela, Vokoun (81. Soukup), Nantl, Ryba (20. Pospíšil).

FK Jeseník: Pastucha – Bráblík, Janíček, Cekuras, Zrník – Kmínek (46. Červeňák), Minka (85. Horák), Plhák, Cundrla, Mráz – Bříza.

Žluté karty: x – Minka, Mráz

Rozhodčí: Kopecký – Machala, Vedral.

Diváci: 110.