U-13 vítězí v Lipníku

FK Lipník nad Bečvou – FK Jeseník 2:7 (1:5)

V sobotním odpoledni jsme zajížděli do Lipníku nad Bečvou k dalšímu zápasu jarní části sezóny. Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího se hrál z naší strany fotbal plný nepřesností a nervozity. Na tom se, myslím, velmi podepsala dlouhá pauza od příjezdu po samotný zápas. Prodleva byla více než tříhodinová, k tomu nevlídné počasí připomínající spíše listopad než květen. Na hrbolatém terénu jsme nebyli schopni zpracovat míč a přesně si přihrát. Před zápasem jsme si v kabině jasně řekli pár podstatných pokynů jak předejít trápení v tomto důležitém zápase. Bohužel se to klukům nepodařilo plnit. Po velkých chybách na krajích naší obrany jsme dovolili soupeři zápas zbytečně zdramatizovat. V desáté minutě utekl po pravém křídle domácí útočník, nacentroval před bránu a na tento míč nedokázal dobře zareagovat náš gólman, který bohužel přihrál přesně na nohu soupeři, který pohodlně otevřel skóre zápasu. Měli jsme sice míč na našich kopačkách, ale stále se nám nedařilo nic s vývojem utkání udělat. Po dohodě s trenérem Cundrlou jsme zkusili nasadit ne zcela doléčeného Matěje Zelinku na hrot útoku. Za tři minuty se po ose Tulis- Bouchal-Zelinka dostal míč k Tomáši Cundrlovi a ten překrásnou střelou z dvaceti metrů nedal sebemenší šanci domácímu brankáři. Další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Za zmínku stojí vyzdvihnout akci Marka Cekurase a Danka Krézka, kteří předvedli jak nebezpečná je narážečka v plném běhu. Na konci této akce byl Marek, který přidal ještě nadstavbu v podobě krásné patičky. Do poločasu jsme nasázeli pět branek a tím tak rozhodli o dalších třech bodech pro náš tým. Po patnácti minutách svého pobytu na hřišti si bohužel opět po souboji s domácím brankářem obnovil zranění nohy Matěj Zelinka.

Do druhého poločasu jsme chtěli hrát kombinační fotbal, bez zbytečných chyb, aby nedošlo k zdramatizování zápasu. Podařilo se nám dát dvě branky a soupeři pouze jednu. Zápas nás stál bohužel spoustu sil a drobných šrámů. Domácí byli za vydatné podpory pár domácích fandů vyhecováni a snažili se za každou cenu uhrát dobrý výsledek, což z mého pohledu nakonec dosáhli. Fotbalově nám nestačili, ale důrazem nás předčili. Naše vítězství mohlo být i dvouciferné, protože spoustu šancí pochytal nejlepší hráč domácích. Pro ilustraci v poslední minutě po pohledné kombinační akci mezi Karlem Tulisem a Honzou Bouchalem prvně jmenovaný nastřelil krásnou střelou z patnácti metrů spojnici branky, odražený míč si mohl zpracovat opět Honza Bouchal, ale místo zpracování ukvapeně z jedné střílel pro změnu do tyče domácí branky. Kluci přesto ukázali, že i v zápase, kdy se jim nedaří herně, jsou schopni svou vůlí a bojovností zápas dovést do úspěšného konce. Ve čtvrtek 8.5.2014 v 12,30 nás můžete podpořit svou přítomností doma proti Brodku u Přerova. Jste zváni!!!!!

Sestava (v závorce branky): Látka – Sytař, Cekuras (1), Tulis – Zrník (3), Cundrla (2), Latzel – Krézek. Střídali: Bouchal (1), Plšek, Dostál, Zelinka.