Jeseník – Lutín 2 : 1

Takhle ano! Po dvou nezdarech bez vstřelené branky se jesenický tým vzepjal a přetlačil soupeře z Lutína. Hosté vedli od 3. minuty, v závěru poločasu Jeseník vyrovnal a v 87. minutě rozhodl o třech bodech.

FOTKY Z UTKÁNÍ

VIDEOZÁZNAM Z UTKÁNÍ

PŘED UTKÁNÍM

V roce 2018 Lutín vyhrál krajský přebor, o rok později skončil druhý a také v této sezoně hodlá zkušený tým čeřit přední vody soutěže. Do Jeseníku přijel s pověstí nejlépe bránícího celku, ale bez jedné z výrazných osobností současného kádru, pětatřicetiletého Skopalíka (v minulosti hráč prvoligových Českých Budějovic). Jeseník se musel opět obejít bez zkušených Plháka s Vavračem a při absenci Janíčka se na stoperskou pozici posunul Cekuras.

PRŮBĚH UTKÁNÍ

Hororový začátek pro domácí a konkrétně pro Tomáše Cundrlu, který ve třetí minutě chyboval v rozehrávce a hostující Volf svůj samostatný únik zakončil efektním dloubákem. Rychlý gól určil další vývoj utkání, v němž domácí dobývali dobře organizovanou lutínskou defenzivu a Sigma zase spoléhala na nebezpečné rychlé protiútoky. Po jednom z nich zakončoval střídající Kráčmar v dobré pozici mimo Pastuchovu branku. Na druhé straně aktivní Mráz trefil z dálky tyč a stejný hráč v závěru poločasu vyrovnal skóre, když křížnou střelou poslal míč od tyče za čáru. Druhý poločas se hrál pod taktovkou domácích, kteří jasně dominovali v držení balonu a byli i blíže ke vstřelení rozhodující branky. Břízova rána z úhlu ke vzdálenější tyči byla tečována mimo. Nabíhajícímu Planému chyběl krok k tomu, aby usměrnil míč do odkryté brány. Jeseník tlačil, až dotlačil: v 87. minutě se do střely krásně položil Mráz a rozhodl o zasloužených bodech pro domácí. Ale nemuselo to tak dopadnout, protože v závěrečných okamžicích, včetně dvouminutového nastavení, přežil Jeseník tři standardky soupeře, po kterých se míč nebezpečně mihotal v brankovišti, hosté dokonce trefili tyč a v těžkých závarech nás podržel gólman Pastucha.

BRANKY

3. min: Volf 0:1 – Střet generací na půlicí čáře. Osmnáctiletý Tomáš Cundrla míjí balon a o třicet let starší Zdeněk Volf s ním nezadržitelně pádí na branku. A zakončení – to byla fotbalová poezie. Oblouček z hranice šestnáctky nad bezmocným gólmanem Pastuchou. I zklamaní domácí diváci v tu chvíli museli zatleskat.

43. min: Mráz 1:1 – Z pravé strany si Jirka Mráz navedl míč na střelu do šestnáctky a zakroutil balon ke vzdálenější tyči, od které se odrazil do brány. Gólman Nejezchleb zareagoval a míč vyrazil, ale asistent rozhodčího měl jasno – bylo to už za brankovou čárou.

87. min: Mráz 2:1 – Vrcholný moment fotbalového odpoledne v Jeseníku. Honza Zrník centruje z levé strany, Jirka Horák sklepává na Jirku Mráze, který se krásně opře do střely a v pádu z voleje trefuje přesně k tyči.

HODNOCENÍ

Libor Sláma, trenér: „Po dvou prohrách jsme potřebovali znovu najít sebevědomí a získat body a z kluků jsem tentokrát cítil velké odhodlání, nasazení a touhu. Po chybě v úvodu utkání jsme se nesložili a troufnu si říct, že většinu utkání jsme byli lepší, i když na konci jsme měli i dost štěstí.“

FAKTA

Branky: 43. a 57. Mráz – 3. Volf.

FK Jeseník: Pastucha – Bráblík, Cekuras, Křivohlávek, Zrník – Planý (81. Kmínek), Minka, Cundrla, Mráz, Kysela (75. Červeňák) – Bříza (78. Horák).

Sigma Lutín: Nejezchleb – Láner, Chrást, Konečný, Kubáč, Los, Brhel, Schön (55. Skoumal), Dohnal (72. Rec), Morong (70. Gallik), Volf (24. Kráčmar).

Žluté karty: Bříza, Cundrla, Křivohlávek, Mráz – Kubáč.

Rozhodčí: Machala – Samek, Jurčák.

Diváci: 160.