Špatný terén ovlivnil kvalitu utkání

TJ Kameník Černá Voda – FK Jeseník B  2:5 (2:2)

pondělí  28. 9. 2015   16:30 hod.   tráva

Sestava:  Černý Bohuslav – Zelinka Karel, Plšek Jonáš, Šimčík Petr, Machů Filip, Plšek Lukáš, Šejda Petr– Sytař Jakub, Marinka Jiří, Planý Sebastian, Vrána Ondřej, Steiger Alexandr  – Žitňanský Michal, Indra Martin, Ilnický Tadeáš

Střelci branek:  Zelinka Karel, Machů Filip, Plšek Jonáš, Šejda Petr, Marinka Jiří

Hodnocení utkání:  Utkání na hřišti v Černé Vodě jsem předpokládal, že bude podstatně jednodušší a do celého zápasu opět rovnoměrně zapojím všech připravených 14 hráčů do pole. Ovšem již první minuty utkání ukázaly, že to bude opět vyrovnaný zápas, ve kterém o vítězi rozhodnou maličkosti. Kvalita utkání byla velmi ovlivněna nerovným terénem, který dělal větší problémy našim hráčům zvyklým hrát utkání na dokonalém trávníku domácího stadiónu.

První minuty utkání byly v režii domácího týmu, který nás téměř nepustil na vlastní polovinu hřiště. Důsledkem náporu domácích byla i chyba při rozehrávce Jirky Marinky, po které se domácí ujali vedení. Naštěstí se osmělil Karel Zelinka a krásnou střelou prakticky z poloviny hřiště záhy vyrovnal. Během následující minuty obráncům utekl Filip Machů a samostatný nájezd na brankářku domácích proměnil v naše vedení. V nastaveném čase prvního poločasu po rohovém kopu vyrovnal stav domácí hráč šťastnou hlavičkou, kdy se mu spíše míč odrazil od hlavy do naší branky.

Druhý poločas začali trošku aktivněji naší hráči a Jonáš Plšek tvrdou střelou z 8 m opět vrátil vedení na naší stranu. Poté se dlouhé minuty spíše bojovalo o střed hřiště, kdy nás ale několika skvělými zákroky podržel brankář Bohuslav Černý a dal tak základ našemu pozdějšímu vítězství. Do dvoubrankového vedení nás opět střelou z dálky pod břevno poslal Petr Šejda, který velmi přesně trefil skákavou přihrávku od Jakuba Sytaře. V závěru utkání ještě Jirka Marinka využil drobné chyby domácí brankářky, které míč vypadl a rychle ho doklepl do branky domácích.

S ohledem na velmi nekvalitní terén, který nám dělal problémy zejména se zpracováním míče, a také vyrovnaný vývoj utkání, se do zápasu nezapojili všichni naší hráči dle mých představ a někteří pouze sporadicky pomohli ke konečnému úspěchu celého týmu.                                                                                 Milan Marcinov