Jeseník – Dub n. M. 2 : 1

Ve druhém kole krajského přeboru starších žáků jsme na domácí půdě přivítali Dub nad Moravou a chtěli jsme si po sobotní prohře s Želatovicemi připsat první body do tabulky. V základní sestavě jsme měli tři nové posily, kterými jsou Sroka, Korytář a Kopecký.

FOTOGALERIE

Hned od úvodu utkání jsme měli míč na svých kopačkách a soupeře přehrávali. První gólová radost přišla v 16. minutě, když Sroka přesným dlouhým pasem za obranu našel Latzela a ten zakončil kolem gólmana. Hosté hrozili pouze z protiútoků, ale ty si naše obrana hlídala. Herní projev však nebyl vůbec dobrý, jelikož místo kombinace po zemi jsme pouze nakopávali balóny. Další šanci měl Sroka, ale s jeho střelou si brankář poradil. Ještě před poločasem se před bránou ocitl Bartoš, ale dobíhající obránci jej nenechali vystřelit. Po špatném prvním poločase z naší strany se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhý poločas jsme začali poměrně aktivně, když Kopecký v nadějné pozici přestřelil, poté měl šanci Tulis, ale z přímého kopu trefil pouze tyč. Srokovu ránu po zemi zneškodnil brankář, a potom nečekaně udeřili hosté: v 60. minutě prodloužil jeden z hráčů dlouhý pas na volného útočníka, který se v koncovce nemýlil. Vypadalo to, že zápas skončí remízou, ale v poslední minutě Sroka trefil jednoho ze soupeřů do ruky a následovala zajímavá standardní situace. Míč si postavil Vajda a krásným centrem našel Tulise, který hlavou prodloužil do sítě a vystřelil nám první tři body v novém ročníku.

Hodnocení trenéra Malysy: „Dnešní zápas byl opak sobotního, výkon byl bez nasazení a pohybu. Chyběla tomu fotbalovost, přitom jsme soupeře prakticky k ničemu nepustili, jediná jejich akce skončila brankou. Naopak my, místo abychom proměnili naše šance a dostali se do klidu, tak si zbytečně komplikujeme život. Pozitivum vidím v tom, že jsme chtěli vítězství strhnout na naší stranu a bojovali jsme do poslední vteřiny a nakonec ho strhli na naší stranu. Ale byl to teprve druhý zápas a já pevně věřím, že když budeme poctivě přistupovat k tréninkům i zápasům, tak se budeme postupně zlepšovat. Děkuji hráčům za to, že to po vyrovnávací brance nezabalili a nakonec vítězství vybojovali.“

FOTOGALERIE

Sestava: Korytář – Vajda, Sroka, Tulis, Kmínek – Bartoš, Latzel, Plšek – Bouchal, Planý – Kopecký. Střídali: Sedlák, Polčák, M. a A. Pudilovi, Dostál. Střelci: Latzel, Tulis.