Jeseník – Nové Sady 2 : 1

Ve vloženém kole krajského přeboru starších žáků jsme na domácí půdě přivítali Nové Sady. Chtěli jsme odčinit porážku ze sobotního zápasu se Slavonínem. Chyběli nemocný Kmínek a také Vajda.

FOTOGALERIE

Do zápasu jsme vstoupili hodně aktivně a vytvořili si šance. Do slibných situací se dostával Latzel, ale místo centru volil přímou střelu. Tulisova slabá střela z otočky minula pravou tyč, poté Bartoš tečoval rohový kop a balón skončil jen těsně vedle brány. V 18. minutě přišel první gól zápasu. Planý se dostal k míči a jeho přihrávku pod sebe si srazil hostující hráč do brány. Po vlastním gólu jsme tedy vedli 1:0. Hosté se v prvním poločase téměř k ničemu nedostali. Vedení mohl pojistit Sroka, ale s jeho přímým kopem si brankář poradil. Do kabin se šlo za stavu 1:0 z našeho pohledu.

Do druhého poločasu jsme vstoupili hodně špatně, když se v 37. minutě jeden z hráčů zbavil Dostála a vystřelil přesně do levé šibenice. Poté jsme opět přidali a snažili se strhnout zápas na svou stranu. Po skvěle zahraném přímém kopu Švajdy hlavičkoval Tulis pouze do břevna. V 55. minutě Planý vybojoval míč ve středu hřiště, posunul ho k Tulisovi, který poslal přesnou přihrávku na Bouchala, jenž neměl problém se zakončením a chytře přehodil gólmana. Po našem druhém gólu se hrál hodně bojovný fotbal a žádná vyložená šance nebyla ani na jedné straně. Do tabulky jsme si připsali tři cenné body za vítězství 2:1.

Hodnocení trenéra Malysy: „Po dvou domácích prohrách jsme chtěli zvítězit a předvést zlepšený výkon oproti poslednímu zápasu se Slavonínem. Tentokrát jsme do zápasu vstoupili zodpovědně, dali jsme první branku, ale bohužel neproměňujeme šance, které by nám dodaly klid a po chybách zbytečně inkasujeme. V dnešním zápase bohužel udělal chybu brankář Malysa. Tato branka nás vyvedla z tempa. Naštěstí jsme dali druhou branku a výhru doslova vykopali, závěr totiž neměl s fotbalem nic společného, byla to překopavaná.“

Příští zápas odehrajeme v neděli, v Mohelnici, která je na prvním místě tabulky.

FOTOGALERIE

Sestava: Malysa – Dostál, Sroka, Sekanina, Švajda – Bouchal, Plšek, Marek, Kopecký – Latzel, Tulis. Střídali: Planý, Bartoš, Sedlák. Střelci: vlastní, Bouchal.