Šternberk – Jeseník 2 : 4

V našem desátém utkání jsme zavítali do Šternberka, kde na nás sice čekal soupeř z chvostu tabulky, ale nechtěli jsme nic podcenit. Museli jsme se vypořádat s absencí nemocného Sroky.

Do utkání jsme vstoupili hodně špatně. Nic se nám nedařilo, soupeř měl tlak, mezi obranou a zálohou byla veliká mezera a domácí získávali všechny odražené míče. Náš špatný výkon potrestali v 11. minutě dalekonosnou ranou do levé šibenice. Další gól přišel ve 24. minutě, když šel domácí útočník v podstatě od půlící čáry sám na bránu a podruhé překonal Malysu střelou na zadní tyč. Několik dalších šancí ještě zlikvidoval Malysa. Po druhém gólu jsme se zvedli a konečně začali hrát. Trenér Malysa prohodil hráče na některých postech, což byl skvělý tah. Ve 30. minutě Bouchal s Latzelem vybojovali míč, druhý jmenovaný obešel gólmana a z velkého úhlu skvěle zakončil do brány – 2:1. Hned o tři minuty později vyrazil brankář Bouchalovu střelu kolenem k Pudilovi, jehož hlavičku prodloužil do sítě Tulis, který zády k brance poslal míč hlavou přesně pod břevno. Góly na konci první půle nám hodně pomohly a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 2:2.

Hned na začátku druhé půle střílel z úhlu útočník domácích, ale jeho střelu zlikvidoval Malysa fantastickým zákrokem obličejem. O chvíli později se míč dostal k Bouchalovi, který se kličkou na střed zbavil obránce a zakončil parádní střelou do levého horního rohu. Po třetím gólu jsme hru zklidnili a soupeře do žádné vážnější příležitosti ke skórování nepustili. Naopak jsme si vytvářeli šance. Čtvrtý gól přišel deset minut před koncem, když se téměř opakovala akce z prvního poločasu, na jejímž konci byl Tulis a opět zakončoval hlavou zády k brance. Zápas už se dohrál za stavu 4:2 z našeho pohledu. V tabulce jsme se posunuli už na šesté místo a prodloužili si sérii vítězství na tři zápasy.

Hodnocení trenéra Malysy: „První poločas do 30. minuty z naší strany katastrofa a jenom díky brankáři a štěstí jsme neprohrávali o více než dvě branky. Naštěstí jsme v posledních pěti minutách vyrovnali. Druhá půlka byla z naší strany lepší, zpřesnili jsme rozehrávku a dostávali se do přečíslení a šancí. Potěšilo mě, že jsme dokázali zápas otočit z 0:2 na 4:2, ale opět se ukázalo, že jsme týmem jednoho poločasu a na tom musíme zapracovat!“

Příští zápas odehrajeme v sobotu 15.9. na domácí půdě proti Čechovicím, které jsou s šestnácti body pouze bod za námi.

Sestava: Malysa – Sedlák, Latzel, Tulis, Kmínek – Bouchal, Švajda, Bartoš, Kopecký – Planý, Vajda. Střídali: Plšek, Sroka, M. a A. Pudilovi. Střelci: Tulis 2, Latzel, Bouchal.