Němčice nad Hanou – Jeseník 1:1 (PK: 3:4)

Ve druhém jarním zápase jsme vyjížděli do Němčic, kde nás čekal opravdu těžký soupeř. Chyběli nám navíc někteří hráči vinou zranění nebo nemocí.

Soupeř svou kvalitu potvrzoval od prvních minut, kdy si tvořil šance a přehrával nás. V 9. minutě zapadla střela jednoho z domácích hráčů k pravé tyči naši branky a Němčice šly do vedení. V první půli jsme nepředvedli vůbec nic a náš výkon nebyl dobrý. Situaci navíc komplikoval silný protivítr. Tlak Němčic v první půli jsme nakonec přežili a do kabin se šlo za stavu 1:0.

Ve druhé půli jsme konečně začali bojovat, ale soupeř vše kontroloval. Mnohokrát nás podržel v brance skvělý Vajda, který chytal parádně a předváděl až neskutečné zákroky. Největší slabinou soupeře byl brankář, který měl obrovské problémy se střelou Tulise z téměř pětatřiceti metrů. V 68. minutě to přišlo: naše bojovnost a touha o vyrovnání nebyla marná. Kmínek vhodil aut na Latzela, který okamžitě posílal centr na bránu, balon však zapadl k levé tyči a vyrovnání bylo na světě. O vítězi tak musely rozhodnout penalty.

1. série: Vajda výborným zákrokem chytá. Bouchal proměňuje k levé tyči.

2. série: Exekutor domácích proměňuje. Dostál uklízí k levé tyči – 2:1 z našeho pohledu.

3. série: Vajda znovu chytá. Opět k levé tyči tentokrát z kopačky. Latzela.

4. série: Domácí drží naději. Tulis přestřeluje branku – 3:2.

5. série: Domácí střelec se nemýlí. Brankář Vajda proměňuje střelou do středu branky a zajišťuje nám druhý bod z dnešního utkání.

Do tabulky jsme si tedy za výhru na penalty připsali důležité dva body a stále můžeme bojovat o přední příčky. Příští zápas sehrajeme 9.4. doma proti Lošticím.

Sestava: Vajda – Bartoš, Dostál, Latzel, Kmínek – Bouchal, Plšek, Sroka, Tulis – Malysa, Planý. Střídali: Pudil A, Pudil M, Polčák, Kubánek. Branka: Latzel.