Ml.žáci: FK Jeseník – FK Brodek u Př.12 : 0 (7:0)

Ve svátečním popoledni jsme na domácím hřišti za slunečného počasí a poměrně slušné divácké návštěvě přivítali v předehrávce 23.kola soupeře z Brodku u Přerova. Byl to soupeř z druhé poloviny tabulky, a tak se dalo předpokládat, že nám hosté předvedou bojovný výkon, kterým se budou chtít prezentovat proti lídrovi tabulky. Od prvních minut však domácí jasně ukázali, že nebudou chtít připustit žádné drama. Hráli celoplošný fotbal s řadou krásných kombinací zakončených střelbou. Všichni kluci si s chutí zahráli a tak skóre každou minutou přibývalo ve prospěch domácího týmu. Konečný stav se zastavil na výsledku 12:0 pro Jeseník.

Tento stav jasně dokumentuje, kdo byl pánem zápasu. Výkonem na hřišti potvrdili svou velkou kvalitu po celou sezónu hlavně Tomáš Cundrla (1 branka + 5 asistencí), Honza Zrník (4+3), Marek Cekuras (1+1). Na naše tahouny je skvělé se dívat, jak svou herní kvalitou dokážou strhnout i své mladší spoluhráče. Po dlouhodobém zranění se střelecky prosadil i náš nejmladší hráč Matěj Zelinka, ročník 2004 (3+1), na kterém byla znát velká herní přestávka. I přes tuto pauzu ukázal, že jeho devízou je velmi dobrý výběr místa v pokutovém území soupeře a chladnokrevná koncovka. Dále je krásné pozorovat, jak stoupající výkonnost předvádí bojovník Matěj Sytař, který dnes předvedl i šikovnost v zakončení. Nechci na někoho zapomenout a tak je dobré zmínit, že i další kluci, Karel Tulis, Aleš Dostál, Dan Krézek, Martin Látka výkonnostně rostou zápas od zápasu a jsou v mužstvu velmi platnými členy. Na střídavý start nám pomáhají Jan Bouchal a Matyáš Latzel, kteří svým přístupem, pílí a hlavně herní kvalitou velmi dobře zapadli do kádru. Na konec nesmím zapomenout na našeho ne nejmladšího, ale nejmenšího hráče, kterým je Adam Plšek. Svou bojovností a přístupem k fotbalu částečně smazává svůj hendikep v malém vzrůstu, ale pevně věříme, že s postupem let se bude víc a víc prosazovat, protože je to kluk s velkým fotbalovým srdíčkem a právem si zaslouží být členem našeho týmu.

Závěr: Nezbývá nic než si přát, aby klukům po zbývajících šest zápasů vydržela forma a chuť vítězit a hlavně ať se jim vyhýbají zranění. Kluci držíme palce!!!!V neděli nás čeká soupeř z Čechovic a pokud zvítězíme, tak nám vítězství v soutěži nikdo nevezme.

Branky: Zrník Jan 4x, Zelinka Matěj 3x, Cekuras Marek 1x, Cundrla Tomáš 1x, Bouchal Jan 1x, Sytař Matěj 1x, Latzel Matyáš 1x

Sestava: Dostál Aleš  – Sytař Matěj, Cekuras Marek, Tulis Karel – Zrník Jan, Cundrla Tomáš, Latzel Matyáš – Krézek Daniel. Náhradníci: Bouchal Jan, Plšek Adam, Zelinka Matěj.

Trenéři Karel Cundrla a Karel Zelinka