Mladší žáci poprvé poraženi

U-13: FK JESENÍK – TJ SOKOL ČECHOVICE 3 : 4 (0:3)

V nedělním odpoledni jsme sehráli další zápas proti aktuálně druhému celku tabulky z Čechovic. Věděli jsme, že k nám dorazil sebevědomý soupeř prahnoucí po odvetě za podzimní domácí porážku 1:4. Tento výsledek nám dával dobré vyhlídky na celkové prvenství v soutěži. Dle regulí to znamená, že nerozhoduje skóre, ale vzájemný zápas. Na našich hráčích byla patrná nervozita z důležitosti utkání. Od prvních minut jsme se snažili o nátlakovou hru sa snahou vstřelit první branku, která by znamenala uklidnění našich borců. Bohužel nám scházelo potřebné štěstíčko a tak postupem minut se hra vyrovnávala a soupeř nám ukázal, že fotbal nemá logiku. Na mokrém terénu jsme si ve dvacáté minutě po nedorozumění naší obrany s gólmanem Látkou neporadili s nakopnutým míčem z poloviny hřiště. Ten po lehké těči obránce skončil za zády našeho brankáře 0:1. Smůlovatý gól podlomil naši snahu o vyrovnání. V těchto momentech jsme nebyli schopni založit protiútok přesnou přihrávkou. Kluci přesto bojovali seč jim síly stačily. Hosté do poločasu přidali ještě další dvě neskutečně smolné branky. První jsme dostali po hrubé chybě brankáře, který neudržel jednoduchý míč a šikovný útočník hostů pohodlně sebral míč, udělal Martinovi kličku a za nepochopitelného přihlížení našich obránců pohodlně dopravil míč do naší sítě 0:2. Třetí branku jsme inkasovali po střele z dvaceti metrů, která šla snad pět metrů vedle naší branky, ale trefila opět soupeřova útočníka a odražený míč skončil k překvapení všech v naší brance 0:3. Do poločasu jsme nebyli schopni žádné odpovědi.

V kabině o poločasové přestávce jsme se snažili naše hráče povzbudit a dodat jim potřebnou energii. Vstup do druhé půle byl z naší strany podstatně lepší. Už z prvního útoku po spolupráci Jana Zrníka a Matěje Zelinky prvně jmenovaný snížil na 1:3. To klukům ještě více zvedlo hlavy a druhý gól na sebe nedal dlouho čekat. Po chybě jinak skvělého brankáře hostů Danka Navrátila, kterému vypadl lehký míč dal náš druhý gól Matyáš Latzel 2:3. V té době se hrálo převážně na polovině hostů, kteří se na naši půli dostávali stále méně a méně. Začali jsme hrát na maximální riziko a všechno vrhli do útoku. Kluci chtěli za každou cenu vyrovnat a porvat se o zdánlivě ztracené tři body. Toto naše riziko se nám zákonitě vymstilo, když po obranném odkopu hostů se nám nepodařilo přerušit rychlý brejk a tak jsme opět inkasovali snadný gól na 2:4. Do konce zápasu jsme už pouze stihli snížit z penalty Honzou Zrníkem na konečných 3:4.

I přes první porážku v soutěži, kterou naši hráči velice těžce zkousávali, s odstupem času a bez jakýchkoliv emocí hodnotím jako zápas, který by měli kluci hrát každý týden a ne pouze dvakrát za sezónu. Hrál se krásný zápas plný nasazení, tvrdých osobních soubojů, ve kterých naši borci obstáli. Soupeři nezbývá než pogratulovat ke třem tvrdě vybojovaným bodům. Vyhrál ne lepší, ale šťastnější. I tento výsledek, ale našim klukům dává šanci na konečné vítězství v soutěži. Vše mají ve svých nohou a hlavách. Kluci děkujem.

Sestava: Látka Martin – Sytař Matěj Cekuras Marek Dostál Aleš – Zrník Jan Cundrla Tomáš Latzel Matyáš – Zelinka Matěj. Náhradníci: Bouchal Jan, Plšek Adam, Tulis Karel, Krézek Daniel.