Ohlédnutí za podzimem: přípravky

Poslední díl bilancování podzimní sezony v našem klubu je věnován těm nejmenším. A tedy těm nejdůležitějším. Fotbalový klub bez přípravek je jako dům bez základů, strom bez kořenů… no prostě bez budoucnosti. Jaká je ta jesenická budoucnost?

Bezmála 40 dětí ve starší přípravce U-11. Okolo 30 v mladší přípravce U-9. A pravidelně zhruba dvacítka nejmenších v pohybové školičce U-7. Dohromady téměř stovka dětí v kategoriích benjamínků procvičují základy fotbalové abecedy, které pak ti nejšikovnější zúročí v žákovském fotbale.

Je to mravenčí a trpělivá práce, za kterou zaslouží velké poděkování trenéři. V nejstarší kategorii U-11 je to již řadu let Milan Marcinov, se svým asistentem Alešem Jurčákem. Mladší přípravku U-9 vede z pozice hlavního trenéra Josef Zbýňovec, s asistenty Janem Šlapetou a Tomášem Uhrem. No a první sportovní hry a radost z pohybu rozvíjejí u nejmenších dětí v kategorii U-7 Jakub Karakasidis a Jan Malysa.

Sportovní výsledky u těchto týmů vůbec nejsou podstatné, ale když už se tedy ptáte: po podzimní části aktuální sezony je U-11 Jeseník A na prvním a Jeseník B na druhém místě tabulky okresního přeboru. V mladších přípravkách U-9 je v čele okresní tabulky Jeseník A, náš druhý tým Jeseník B je po podzimu třetí.

Mnohem zajímavější, hlavně pro starší přípravku, jsou účasti na nejrůznějších turnajích. V tomto směru je jesenická U-11 velmi aktivní a trenér Marcinov s kluky a děvčaty ze svého týmu objíždí jeden turnaj za druhým, a to i ve vzdálenějších regionech po celé republice.

Přejeme našim nejmenším, aby jim vydržel zápal do hry, píle, odhodlání a čistá radost z fotbalu, aby si užívali společné úspěchy a s pokorou přijímali prohry, které jsou základem příštích vítězství.