Letohrad – Jeseník 4 : 2

První zápasová prověrka našeho mužstva v zimní přípravě skončila porážkou od Letohradu. Obě naše branky vstřelil na začátku druhého poločasu Dan Krézek.

Hrálo se na zbrusu nové „umělce“ v Červené Vodě (okres Ústí nad Orlicí), která sice nabídla kvalitní povrch, ale velmi malé rozměry hřiště. To ovlivnilo hru obou mužstev a utkání provázela spousta osobních soubojů.

Zpočátku vyrovnaný první poločas rozhodl Letohrad ve svůj prospěch zhruba po dvaceti minutách, kdy nejprve potrestal náš nedůraz při bránění rohového kopu a poté podnikl dva výpady do otevřené obrany. Poločasový výsledek 3:0 byl pro nás ještě milosrdný, neboť další dvě gólovky Vajda chytil a jednou ho zachránila branková konstrukce. Tyč se rozezvonila i na druhé straně po Planého přímáku, jiné vyložené gólovky jsme si ale nepřipravili.

Jeseníku vyšel začátek druhé půle. Průnik s chytrou kličkou ve vápně zakončil Krézek přesnou střelou a o chvíli později stejný hráč po Tulisově přetaženém rohovém kopu napálil míč k zadní tyči. Naše mužstvo v této fázi hrálo dobře a tlačilo se za vyrovnáním, ale pak po Bráblíkově souboji ve vápně nařídil rozhodčí pokutový kop, který Letohrad využil k vrácení dvoubrankového vedeni.

A byl to zároveň poslední gól utkání, neboť posledních dvacet minut už mnoho fotbalových momentů nepřineslo, byl to spíš boj plný nečistých zákroků.

Porážka 2:4 samozřejmě mrzí, ale ještě více nás štve zranění Honzy Minky, který si natáhl zadní stehenní sval a čeká ho nucená tréninková pauza. Do Červené Vody necestovali z různých důvodů Cundrla, Červeňák, Grulich, Janíček, Macura, Zelinka a gólman Kružík.

Další přípravu sehraje naše mužstvu ve středu 7.února od 18 hodin v Šumperku.

VIDEO – Gólové momenty z utkání:

Sestava: Vajda – Bráblík Mar., Cekuras, Zrník (46. Sytař), Bouchal (46. Tulis) – Vaněk (46. Říha), Minka (35. Furik), Pechoušek, Krézek, Planý – Bráblík Mich. (46. Kysela)